Ugrás a fő tartalomra

Mi az a Shiatsu?

Mi az, hogy Shiatsu?


 Azt már tisztáztuk, hogy nem harcművészet, és nem is egy elsüllyedt sziget titkos nyelve.

  Szeretném egyszerű, közérthető módon bemutatni, megismerhetővé tenni ezt –a neve alapján különös- mégis nap, mint nap megtapasztalható tudományt.

 Tudomány, mert az 5 000 éves Hagyományos Kínai Gyógyászatra épül, pont úgy, mint az akupunktúra. Az akupunktúrás pontokat réges régen lejegyezték, évezredek óta közkincs.

 Ezt a kincset őrzi a Siacu is, ezeket a pontokat használja, csak éppen nem tűvel dolgozik, hanem a kezelő hüvelyk ujjával érinti ezeket az akupresszúrás pontokat.

 A pontok a meridiánokon helyezkednek el, melyek fejtetőtől a láb ujjakig behálózzák a testet, úgy mint egy fonal gombolyag – miután a macska játszott vele.

  Egy-egy akupresszúrás pont különböző hatású és hatékonyságú lehet. Kezelésük fájdalmat szüntethet meg, fokozhatja, szétoszlatja, csökkentheti a Csít vagy Kít, azaz az életenergiát, esetleg hatással van étvágyunkra, anyagcserénkre.

 Ezért sokféle testi és lelki eredetű problémák kezelésében használhatjuk, Mégsem energetikai kezelés, hiszen mindig megelőzi, kiegészíti a jótékony masszázs, átmozgatás.

 Az érintésen keresztül gyógyít, és a figyelmen. Felszabadító érzés, ha valakire egy kezelés közben 70 percig figyelnek. Gondold csak el: otthon tudsz úgy jelen lenni, hogy valaki megszakítás nélkül, 5-6 percig csak Rád figyeljen? A kizárólagos, fókuszált figyelem gyógyító erővel bír! Tehát összefoglalva a Siacu egy olyan gyógymód, mely az akupresszúrás pontokat kezeli, a meridiánok mentén. Teszi ezt teljes figyelemmel és odaadással, és közben még egy jó kis masszázsban is részed lehet. Fázni sem fogsz, hiszen van rajtad ruha, és végig a földön vagyunk, hogy jól magunkba szívhassuk az erejét.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Te is ragyogsz tavasszal?

Ahogy a hétköznapi forgatagban, a zajos nagyvárosban rohanva intézed mindennapi teendőidet, van – e időd a legfontosabbra, aki nélkül nem lennél az, aki vagy?

Van-e időd, figyelmed Önmagadra?
Szóba állsz-e ezzel a kedves, csacsogó, álmodozó, néha csapongó, bátor és erős nővel, aki voltál, aki vagy? Vagy már rég bezártad őt abba a fekete dobozba, aminek a kulcsát messzire eldobtad?
Bár, hallod néha a gyenge és erőtlen kopogtatást, ahogy megpróbál néha levegőhöz jutni, de kiengednéd-e, hogy ránézz végre, és igazi kapcsolatba kerülj vele?
Milyen lenne, ha együtt, kéz a kézben vonulhatnátok innentől kezdve végig az életen, kedvesen és repkedőn, vagy éppen lázas indulatoktól fűtve, seprűnyélen?
Elbújtál magad elől, a világ elől, mert másvalaki által közölt ítélet szerint nem vagy elég szép, és soha nem is leszel?
Ezek után ítéleteket gyártottál önmagadról, és megállás nélkül igyekeztél mindezt be is bizonyítani?
Mondd, milyen hatással van mindez a jelenlegi életedre?
Ha változtatnál, tégy egy pró…

Laza, szabad, reménnyel teli, kreatív „én”

Laza, szabad, reménnyel teli, kreatív „én”. Te tudod, hogy mit jelent ez?


Megtörténik-e veled is, hogy amikor autót vezetsz, egy tegnapi beszélgetés rossz emlékeivel gyötröd magad? Vagy azon töprengsz, hogyan került el a pároddal a minden esti vitatkozást?  Esetleg a kihangosított mobiltelefonodon szörfözöl ismerőstől ismerősig és csak úgy árad belőled a panasz a különböző konfliktusaid, állapotaid, csalódásaid miatt?  Ha ez vagy valami hasonló történik, biztos lehetsz benne, hogy a lehető legtávolabb vagy a laza, szabad, reménnyel teli, kreatív énedtől. Velem is van néha így. 
Amint észreveszem, megállok, félrehúzódok az úton, kiszállok az autóból, vagy többnyire csak leengedem a kocsi ablakát.  Megállok, és figyelek. 
Azt nézegetem, hallgatom, hogy mennyi minden vesz engem körül. Először csak a mellettem elszáguldó többi autós kerül a figyelmem középpontjába. Majd felnézek az égre, és meglátom a felhőket, egy-egy elsuhanó madarat.  Aztán felbukkan az útszélén egy közeli, keresgélő madár, va…

Többet szeretnél tudni a shiatsuról? Ezt nézd!

Fáj a hátam! Rendbe tudod hozni?


Több kérdés érkezett Tőletek hozzám az elmúlt időben, a shiatsu hatékonyságát illetően. Akinek még egyáltalán nem volt része shiatsu kezelésben, és nagy szüksége volna rá, csak még hezitál, annak javaslom ezeket a bejegyzéseket elolvasásra.
Az  első:
Ha rendszeresen járok shiatsu kezelésre, rendbe hozható-e a hátam?
Először is ki kell zárnunk az olyan komolyabb problémákat, mint a gerincsérv, a csigolyák kopása, csontritkulás, Scheuermann-szindróma, scoliosis, (oldalirányú gerincferdülés). Ezek kezelésére, fájdalmainak enyhítésére később térünk vissza.
Általában a helytelen testtartás, vagy a sok ülés következtében alakul ki az a fájdalom, melyet hátfájásnak hívunk, és aminek nem áll komolyabb szervi baj a hátterében. Okozhatja túlsúly is, ami fokozottan igénybe veszi a gerincet és az izmokat.
A shiatsu nézőpontjából a Hólyag meridián és a Vékonybél meridián érintettek, az életenergia, Csí vagy ezeken a helyeken szorul leginkább támogatásra. Általában a …