Ugrás a fő tartalomra

Mi az a Shiatsu?

Mi az, hogy Shiatsu?


 Azt már tisztáztuk, hogy nem harcművészet, és nem is egy elsüllyedt sziget titkos nyelve.

  Szeretném egyszerű, közérthető módon bemutatni, megismerhetővé tenni ezt –a neve alapján különös- mégis nap, mint nap megtapasztalható tudományt.

 Tudomány, mert az 5 000 éves Hagyományos Kínai Gyógyászatra épül, pont úgy, mint az akupunktúra. Az akupunktúrás pontokat réges régen lejegyezték, évezredek óta közkincs.

 Ezt a kincset őrzi a Siacu is, ezeket a pontokat használja, csak éppen nem tűvel dolgozik, hanem a kezelő hüvelyk ujjával érinti ezeket az akupresszúrás pontokat.

 A pontok a meridiánokon helyezkednek el, melyek fejtetőtől a láb ujjakig behálózzák a testet, úgy mint egy fonal gombolyag – miután a macska játszott vele.

  Egy-egy akupresszúrás pont különböző hatású és hatékonyságú lehet. Kezelésük fájdalmat szüntethet meg, fokozhatja, szétoszlatja, csökkentheti a Csít vagy Kít, azaz az életenergiát, esetleg hatással van étvágyunkra, anyagcserénkre.

 Ezért sokféle testi és lelki eredetű problémák kezelésében használhatjuk, Mégsem energetikai kezelés, hiszen mindig megelőzi, kiegészíti a jótékony masszázs, átmozgatás.

 Az érintésen keresztül gyógyít, és a figyelmen. Felszabadító érzés, ha valakire egy kezelés közben 70 percig figyelnek. Gondold csak el: otthon tudsz úgy jelen lenni, hogy valaki megszakítás nélkül, 5-6 percig csak Rád figyeljen? A kizárólagos, fókuszált figyelem gyógyító erővel bír! Tehát összefoglalva a Siacu egy olyan gyógymód, mely az akupresszúrás pontokat kezeli, a meridiánok mentén. Teszi ezt teljes figyelemmel és odaadással, és közben még egy jó kis masszázsban is részed lehet. Fázni sem fogsz, hiszen van rajtad ruha, és végig a földön vagyunk, hogy jól magunkba szívhassuk az erejét.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Hogyan töltsd fel a magnézium háztartásodat?

Ezt fogyaszd minden reggel, és újjászületsz Íme a mai reggelim: spenót, salátalevél, fél banán, fél alma
Vásároljunk a zöldségestől sötétzöld levélzöldségeket, minél sötétebb, annál jobb!
Magas magnéziumtartalmával hozzásegít a jobb emésztéshez, és a frissebb közérzetünk megtartásához, sejtjeink oxigén ellátását növeli!
Vághatunk bele uborkát, hagyma zöldjét, medvehagymát, spenótot, sóskát, salátát, rukkolát….. bármit, ami szép, élettel teli. 
Egy fél (na jó, negyed) citromot, egy kis aprított, nyers gyömbért is tehetsz hozzá, ha szereted. 
Citrom helyett tehetünk bele egy almát, banánt, vagy kiwit, ezektől édeskés lesz. 
Fokozatosan töltsük meg a turmixgép kancsóját, majd öntsük fel tisztított vízzel, és jó alaposan aprítsuk, turmixoljuk el.
Legyen belőle kb. 5-6 dl  folyadék. Ébredés után, éhgyomorra nemcsak a jobb emésztést segíti, hanem magnézium háztartásunkat is feltölti.
Nálam a reggel így indul: 

Egy evőkanálnyi útifűmaghéjat feloldok 3 dl vízben. Mivel nagyon hamar kocsonyás állagot…

Kertészkednék, de a fejfájásom nem engedi

Makacs fejfájás tavasszal
Szeretne megújulni, és fejfájás nélkül élni a tavasz erejével?

Magával ragadó, felejthetetlen élmények számomra a langyos tavaszi reggelek, amikor házunk teraszán állva gyönyörködöm a napfelkeltében. Körülnézve látom a természet megújulását, látom, ahogyan az élettelen fákba pezsgés, áramlás költözik, s a földből az ég felé törő erőteljes energiájukkal rügyeket fakasztanak. Csodálom ezt a megújuló, téli szürkeségét zöldre váltó kertet, a még törékeny, új hajtásokat, friss leveleket, puha fűszálakat. Ahogy a természetben, úgy az emberi életben is ez a megújulás ideje: a tavasz. Az új élet kezdete. Kibújunk nehéz kabátjainkból, ugyanakkor magunk mögött hagyjuk télen összegyűlt nehézségeinket. Megújulunk tavasz idején. Felfelé tekintünk, energiáinkat, erőinket kibontjuk, izmainkat új életre keltjük.
A Shiatsu tana szerint a tavasz a Fa elem képviselete alá tartozik, mely szerepet testünkben az izmok, és inak közvetítik. Maga az életteli mozgás is ezt jelképezi, ahog…

Te is ragyogsz tavasszal?

Ahogy a hétköznapi forgatagban, a zajos nagyvárosban rohanva intézed mindennapi teendőidet, van – e időd a legfontosabbra, aki nélkül nem lennél az, aki vagy?

Van-e időd, figyelmed Önmagadra?
Szóba állsz-e ezzel a kedves, csacsogó, álmodozó, néha csapongó, bátor és erős nővel, aki voltál, aki vagy? Vagy már rég bezártad őt abba a fekete dobozba, aminek a kulcsát messzire eldobtad?
Bár, hallod néha a gyenge és erőtlen kopogtatást, ahogy megpróbál néha levegőhöz jutni, de kiengednéd-e, hogy ránézz végre, és igazi kapcsolatba kerülj vele?
Milyen lenne, ha együtt, kéz a kézben vonulhatnátok innentől kezdve végig az életen, kedvesen és repkedőn, vagy éppen lázas indulatoktól fűtve, seprűnyélen?
Elbújtál magad elől, a világ elől, mert másvalaki által közölt ítélet szerint nem vagy elég szép, és soha nem is leszel?
Ezek után ítéleteket gyártottál önmagadról, és megállás nélkül igyekeztél mindezt be is bizonyítani?
Mondd, milyen hatással van mindez a jelenlegi életedre?
Ha változtatnál, tégy egy pró…