Ugrás a fő tartalomra

Mit egyél, hogy friss és örömteli legyél?

A felszabadított máj-energia ételeiHa kibillent bennünk a Fa elem energiája, több módon is egyensúlyba hozhatjuk. Törekedjünk a máj felszabadítására, megfelelő működésére, hiszen ha zavartalanul áramlik bennünk ez az energia, akkor mi magunk is frissé, élénkké, érdeklődővé válunk, megjelenik bennünk az életöröm, nyitottak vagyunk társaink felé.
Helyes táplálkozással elkerülhető az energiablokk kialakulása. Mikor sokáig elfojtjuk magunkban érzéseinket, indulatainkat, nem hagyjuk ezeket szabadon áramolni, akkor a megrekedt máj-energia-tolulás robbanásszerűen tör elő. Ezért szükséges a folyamatos tehermentesítés, és ezért szükségszerű a FA elemhez tartozó frissítő hatású étkek fogyasztása.
Milyen élelmiszerek tartoznak a FA elemhez? A teljesség igénye nélkül álljon itt néhány:

Hideg, hűtő hatással bíró ételek:

 • -          zöldbab
 • -          fejes saláta
 • -          alma
 • -          paradicsom
 • -          spenót
 • -          ananász
 • -          kiwi
 • -          joghurt


Semleges hatású ételek:

 • -          szőlő
 • -          szilva
 • -          édesburgonya
 • -          mandarin
 • -          csipkebogyó
 • -          petrezselyem


Melegítő hatású ételek:

 • -          ecet
 • -          póréhagyma
 • -          cseresznye
 • -          szezámmag
 • -          mogyoró
 • -          málna

Reggeli egyensúlyba hozó ital:

Felkelés után, még a kávéd elfogyasztása előtt csavarj ki egy citromból minden cseppet. Keverd el meleg vízben, és tégy hozzá egy kanálka mézet. A méz most nem az élvezet kedvéért kerül bele, hanem azért, mert a citrommal együtt segít a méreg anyagokat összegyűjteni a szervezetből. A citrom ivásának bizonyítottan fogyókúrás és méregtelenítő hatása van és kiválóan lúgosít is. Ezzel kezdj minden napodat és a reggelidig várj még legalább 20 percet!
Holnap jövök az esti tisztító-fogyókúrás mix receptjével!

Ne feledd: Tested mint egyedi eleven szobrod, életed mint a legbensőségesebb művészeti alkotás.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Hogyan töltsd fel a magnézium háztartásodat?

Ezt fogyaszd minden reggel, és újjászületsz Íme a mai reggelim: spenót, salátalevél, fél banán, fél alma
Vásároljunk a zöldségestől sötétzöld levélzöldségeket, minél sötétebb, annál jobb!
Magas magnéziumtartalmával hozzásegít a jobb emésztéshez, és a frissebb közérzetünk megtartásához, sejtjeink oxigén ellátását növeli!
Vághatunk bele uborkát, hagyma zöldjét, medvehagymát, spenótot, sóskát, salátát, rukkolát….. bármit, ami szép, élettel teli. 
Egy fél (na jó, negyed) citromot, egy kis aprított, nyers gyömbért is tehetsz hozzá, ha szereted. 
Citrom helyett tehetünk bele egy almát, banánt, vagy kiwit, ezektől édeskés lesz. 
Fokozatosan töltsük meg a turmixgép kancsóját, majd öntsük fel tisztított vízzel, és jó alaposan aprítsuk, turmixoljuk el.
Legyen belőle kb. 5-6 dl  folyadék. Ébredés után, éhgyomorra nemcsak a jobb emésztést segíti, hanem magnézium háztartásunkat is feltölti.
Nálam a reggel így indul: 

Egy evőkanálnyi útifűmaghéjat feloldok 3 dl vízben. Mivel nagyon hamar kocsonyás állagot…

Kertészkednék, de a fejfájásom nem engedi

Makacs fejfájás tavasszal
Szeretne megújulni, és fejfájás nélkül élni a tavasz erejével?

Magával ragadó, felejthetetlen élmények számomra a langyos tavaszi reggelek, amikor házunk teraszán állva gyönyörködöm a napfelkeltében. Körülnézve látom a természet megújulását, látom, ahogyan az élettelen fákba pezsgés, áramlás költözik, s a földből az ég felé törő erőteljes energiájukkal rügyeket fakasztanak. Csodálom ezt a megújuló, téli szürkeségét zöldre váltó kertet, a még törékeny, új hajtásokat, friss leveleket, puha fűszálakat. Ahogy a természetben, úgy az emberi életben is ez a megújulás ideje: a tavasz. Az új élet kezdete. Kibújunk nehéz kabátjainkból, ugyanakkor magunk mögött hagyjuk télen összegyűlt nehézségeinket. Megújulunk tavasz idején. Felfelé tekintünk, energiáinkat, erőinket kibontjuk, izmainkat új életre keltjük.
A Shiatsu tana szerint a tavasz a Fa elem képviselete alá tartozik, mely szerepet testünkben az izmok, és inak közvetítik. Maga az életteli mozgás is ezt jelképezi, ahog…

Te is ragyogsz tavasszal?

Ahogy a hétköznapi forgatagban, a zajos nagyvárosban rohanva intézed mindennapi teendőidet, van – e időd a legfontosabbra, aki nélkül nem lennél az, aki vagy?

Van-e időd, figyelmed Önmagadra?
Szóba állsz-e ezzel a kedves, csacsogó, álmodozó, néha csapongó, bátor és erős nővel, aki voltál, aki vagy? Vagy már rég bezártad őt abba a fekete dobozba, aminek a kulcsát messzire eldobtad?
Bár, hallod néha a gyenge és erőtlen kopogtatást, ahogy megpróbál néha levegőhöz jutni, de kiengednéd-e, hogy ránézz végre, és igazi kapcsolatba kerülj vele?
Milyen lenne, ha együtt, kéz a kézben vonulhatnátok innentől kezdve végig az életen, kedvesen és repkedőn, vagy éppen lázas indulatoktól fűtve, seprűnyélen?
Elbújtál magad elől, a világ elől, mert másvalaki által közölt ítélet szerint nem vagy elég szép, és soha nem is leszel?
Ezek után ítéleteket gyártottál önmagadról, és megállás nélkül igyekeztél mindezt be is bizonyítani?
Mondd, milyen hatással van mindez a jelenlegi életedre?
Ha változtatnál, tégy egy pró…