Ugrás a fő tartalomra

Mit egyél, hogy friss és örömteli legyél?

A felszabadított máj-energia ételeiHa kibillent bennünk a Fa elem energiája, több módon is egyensúlyba hozhatjuk. Törekedjünk a máj felszabadítására, megfelelő működésére, hiszen ha zavartalanul áramlik bennünk ez az energia, akkor mi magunk is frissé, élénkké, érdeklődővé válunk, megjelenik bennünk az életöröm, nyitottak vagyunk társaink felé.
Helyes táplálkozással elkerülhető az energiablokk kialakulása. Mikor sokáig elfojtjuk magunkban érzéseinket, indulatainkat, nem hagyjuk ezeket szabadon áramolni, akkor a megrekedt máj-energia-tolulás robbanásszerűen tör elő. Ezért szükséges a folyamatos tehermentesítés, és ezért szükségszerű a FA elemhez tartozó frissítő hatású étkek fogyasztása.
Milyen élelmiszerek tartoznak a FA elemhez? A teljesség igénye nélkül álljon itt néhány:

Hideg, hűtő hatással bíró ételek:

 • -          zöldbab
 • -          fejes saláta
 • -          alma
 • -          paradicsom
 • -          spenót
 • -          ananász
 • -          kiwi
 • -          joghurt


Semleges hatású ételek:

 • -          szőlő
 • -          szilva
 • -          édesburgonya
 • -          mandarin
 • -          csipkebogyó
 • -          petrezselyem


Melegítő hatású ételek:

 • -          ecet
 • -          póréhagyma
 • -          cseresznye
 • -          szezámmag
 • -          mogyoró
 • -          málna

Reggeli egyensúlyba hozó ital:

Felkelés után, még a kávéd elfogyasztása előtt csavarj ki egy citromból minden cseppet. Keverd el meleg vízben, és tégy hozzá egy kanálka mézet. A méz most nem az élvezet kedvéért kerül bele, hanem azért, mert a citrommal együtt segít a méreg anyagokat összegyűjteni a szervezetből. A citrom ivásának bizonyítottan fogyókúrás és méregtelenítő hatása van és kiválóan lúgosít is. Ezzel kezdj minden napodat és a reggelidig várj még legalább 20 percet!
Holnap jövök az esti tisztító-fogyókúrás mix receptjével!

Ne feledd: Tested mint egyedi eleven szobrod, életed mint a legbensőségesebb művészeti alkotás.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Te is ragyogsz tavasszal?

Ahogy a hétköznapi forgatagban, a zajos nagyvárosban rohanva intézed mindennapi teendőidet, van – e időd a legfontosabbra, aki nélkül nem lennél az, aki vagy?

Van-e időd, figyelmed Önmagadra?
Szóba állsz-e ezzel a kedves, csacsogó, álmodozó, néha csapongó, bátor és erős nővel, aki voltál, aki vagy? Vagy már rég bezártad őt abba a fekete dobozba, aminek a kulcsát messzire eldobtad?
Bár, hallod néha a gyenge és erőtlen kopogtatást, ahogy megpróbál néha levegőhöz jutni, de kiengednéd-e, hogy ránézz végre, és igazi kapcsolatba kerülj vele?
Milyen lenne, ha együtt, kéz a kézben vonulhatnátok innentől kezdve végig az életen, kedvesen és repkedőn, vagy éppen lázas indulatoktól fűtve, seprűnyélen?
Elbújtál magad elől, a világ elől, mert másvalaki által közölt ítélet szerint nem vagy elég szép, és soha nem is leszel?
Ezek után ítéleteket gyártottál önmagadról, és megállás nélkül igyekeztél mindezt be is bizonyítani?
Mondd, milyen hatással van mindez a jelenlegi életedre?
Ha változtatnál, tégy egy pró…

Laza, szabad, reménnyel teli, kreatív „én”

Laza, szabad, reménnyel teli, kreatív „én”. Te tudod, hogy mit jelent ez?


Megtörténik-e veled is, hogy amikor autót vezetsz, egy tegnapi beszélgetés rossz emlékeivel gyötröd magad? Vagy azon töprengsz, hogyan került el a pároddal a minden esti vitatkozást?  Esetleg a kihangosított mobiltelefonodon szörfözöl ismerőstől ismerősig és csak úgy árad belőled a panasz a különböző konfliktusaid, állapotaid, csalódásaid miatt?  Ha ez vagy valami hasonló történik, biztos lehetsz benne, hogy a lehető legtávolabb vagy a laza, szabad, reménnyel teli, kreatív énedtől. Velem is van néha így. 
Amint észreveszem, megállok, félrehúzódok az úton, kiszállok az autóból, vagy többnyire csak leengedem a kocsi ablakát.  Megállok, és figyelek. 
Azt nézegetem, hallgatom, hogy mennyi minden vesz engem körül. Először csak a mellettem elszáguldó többi autós kerül a figyelmem középpontjába. Majd felnézek az égre, és meglátom a felhőket, egy-egy elsuhanó madarat.  Aztán felbukkan az útszélén egy közeli, keresgélő madár, va…

Többet szeretnél tudni a shiatsuról? Ezt nézd!

Fáj a hátam! Rendbe tudod hozni?


Több kérdés érkezett Tőletek hozzám az elmúlt időben, a shiatsu hatékonyságát illetően. Akinek még egyáltalán nem volt része shiatsu kezelésben, és nagy szüksége volna rá, csak még hezitál, annak javaslom ezeket a bejegyzéseket elolvasásra.
Az  első:
Ha rendszeresen járok shiatsu kezelésre, rendbe hozható-e a hátam?
Először is ki kell zárnunk az olyan komolyabb problémákat, mint a gerincsérv, a csigolyák kopása, csontritkulás, Scheuermann-szindróma, scoliosis, (oldalirányú gerincferdülés). Ezek kezelésére, fájdalmainak enyhítésére később térünk vissza.
Általában a helytelen testtartás, vagy a sok ülés következtében alakul ki az a fájdalom, melyet hátfájásnak hívunk, és aminek nem áll komolyabb szervi baj a hátterében. Okozhatja túlsúly is, ami fokozottan igénybe veszi a gerincet és az izmokat.
A shiatsu nézőpontjából a Hólyag meridián és a Vékonybél meridián érintettek, az életenergia, Csí vagy ezeken a helyeken szorul leginkább támogatásra. Általában a …