Ugrás a fő tartalomra

Soha többé lumbágó!

A lumbágó lelki okairól
Ígéretemhez híven álljon itt pár sor a lumbágó lelki okairól. Nem mindig kellemes az ilyen szembesülés, sokszor látjuk az igazságot –saját testünk jelzéseit, fájdalmát- tükör által homályosan. Hiszen a test jelez. Minden, amit a test által megtapasztalunk, az a lélek jelzése, üzenete. Ez az egy módja van az üzenetküldésnek, lelkünket ez az üzenőfelülete, itt (a testen keresztül) tud kapcsolatba lépni a tudatosságunkal, így tud kommunikálni, üzenni, hogy vegyél már észre! Fordulj  már felém! Állj már meg, mert beleszakadok!
Veszed-e a jelzéseket? Figyelsz rájuk?

Minden egyes testtájék különböző jelentéssel bír. Mást jelez a fej fájdalma, mást a hát, a nyak, derék, lábak… Más a tartalmuk, más a jelentésük.

Állj most meg egy pillanatra, és hunyd be a szemed! Ahogy ülsz, és olvasod e sorokat, menjél a figyelmeddel a derekadhoz. Öleld át, fond köré képzeletbeli karjaidat, érezd, hogy ölelésed lágy, kellemesen meleg, cseppet sem tolakodó. Figyeld, melyik pont kívánja leginkább a támogatásod? Kérdezd meg tőle, miben segíthetek, hogyan tudlak támogatni, mit szeretnél? Személyesítsd meg! Aztán maradj csöndben, és figyelj a válaszra! Ha jól fülelsz, meg fogod hallani azt a halk hangot, amit odabentről neked súg.

Csukd be a szemed és kezd el most!

Leírok én is pár okot, ami a fájdalomhoz vezet, de hidd el, hogy Te vagy a saját Mestered, a válaszok Tőled érkeznek Hozzád. Te vagy a legjobb tanácsadója, orvosa, terapeutája saját magadnak. Fogadd el ezt és a változás hamarosan megkezdődik.

Lehetséges okokat sorolok most fel, nem vonatkozik mindegyik rád, gondolkodásra, elmélyülésre ösztönöznek saját világodban:

Mivel jó benyomást szeretnénk kelteni, és meg akarunk felelni valakinek a külvilágból, kissebrendűségi érzésünktől vezérelve túlterheljük magunkat, amit aztán másra mutogatva hirdetünk: „derekasan kivette a részét valamiből” „derékba tört” (a karrierje) – egzisztenciális szorongásunk is megmutatkozik itt. A felső és az alsó rétegek küzdelme: felettes énünk, és ösztönös részünk küzd meg (nem kellene ennyit dolgoznom, de hát az a piros autó, meg az a nagyobb ház mégis jó lenne), és csak fájdalmak árán tudjuk folytatni mindennapjainkat. Nem állunk ki valódi igényeink mellett, inkább túlterheljük gerincünket. Önbecsülésünk közben romokban hever.

Ennyit a vélhető okokról. Biztatlak azonban, hogy találd meg a te pontos diagnózisodat, mert minden egyén más és más, ebben sem lehet általánosítani.

Feldoldásként pedig törekedjünk arra, hogy mondjunk igent saját belső szükségleteinkre, kívánságainkra. Saját követelményeinknek tegyünk eleget!


Ne feledd: Tested mint egyedi eleven szobrod, életed mint a legbensőségesebb művészeti alkotás.

http://orsolyakgyorgyi.wix.com/shiatsu-masszazs

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Hogyan töltsd fel a magnézium háztartásodat?

Ezt fogyaszd minden reggel, és újjászületsz Íme a mai reggelim: spenót, salátalevél, fél banán, fél alma
Vásároljunk a zöldségestől sötétzöld levélzöldségeket, minél sötétebb, annál jobb!
Magas magnéziumtartalmával hozzásegít a jobb emésztéshez, és a frissebb közérzetünk megtartásához, sejtjeink oxigén ellátását növeli!
Vághatunk bele uborkát, hagyma zöldjét, medvehagymát, spenótot, sóskát, salátát, rukkolát….. bármit, ami szép, élettel teli. 
Egy fél (na jó, negyed) citromot, egy kis aprított, nyers gyömbért is tehetsz hozzá, ha szereted. 
Citrom helyett tehetünk bele egy almát, banánt, vagy kiwit, ezektől édeskés lesz. 
Fokozatosan töltsük meg a turmixgép kancsóját, majd öntsük fel tisztított vízzel, és jó alaposan aprítsuk, turmixoljuk el.
Legyen belőle kb. 5-6 dl  folyadék. Ébredés után, éhgyomorra nemcsak a jobb emésztést segíti, hanem magnézium háztartásunkat is feltölti.
Nálam a reggel így indul: 

Egy evőkanálnyi útifűmaghéjat feloldok 3 dl vízben. Mivel nagyon hamar kocsonyás állagot…

Kertészkednék, de a fejfájásom nem engedi

Makacs fejfájás tavasszal
Szeretne megújulni, és fejfájás nélkül élni a tavasz erejével?

Magával ragadó, felejthetetlen élmények számomra a langyos tavaszi reggelek, amikor házunk teraszán állva gyönyörködöm a napfelkeltében. Körülnézve látom a természet megújulását, látom, ahogyan az élettelen fákba pezsgés, áramlás költözik, s a földből az ég felé törő erőteljes energiájukkal rügyeket fakasztanak. Csodálom ezt a megújuló, téli szürkeségét zöldre váltó kertet, a még törékeny, új hajtásokat, friss leveleket, puha fűszálakat. Ahogy a természetben, úgy az emberi életben is ez a megújulás ideje: a tavasz. Az új élet kezdete. Kibújunk nehéz kabátjainkból, ugyanakkor magunk mögött hagyjuk télen összegyűlt nehézségeinket. Megújulunk tavasz idején. Felfelé tekintünk, energiáinkat, erőinket kibontjuk, izmainkat új életre keltjük.
A Shiatsu tana szerint a tavasz a Fa elem képviselete alá tartozik, mely szerepet testünkben az izmok, és inak közvetítik. Maga az életteli mozgás is ezt jelképezi, ahog…

Te is ragyogsz tavasszal?

Ahogy a hétköznapi forgatagban, a zajos nagyvárosban rohanva intézed mindennapi teendőidet, van – e időd a legfontosabbra, aki nélkül nem lennél az, aki vagy?

Van-e időd, figyelmed Önmagadra?
Szóba állsz-e ezzel a kedves, csacsogó, álmodozó, néha csapongó, bátor és erős nővel, aki voltál, aki vagy? Vagy már rég bezártad őt abba a fekete dobozba, aminek a kulcsát messzire eldobtad?
Bár, hallod néha a gyenge és erőtlen kopogtatást, ahogy megpróbál néha levegőhöz jutni, de kiengednéd-e, hogy ránézz végre, és igazi kapcsolatba kerülj vele?
Milyen lenne, ha együtt, kéz a kézben vonulhatnátok innentől kezdve végig az életen, kedvesen és repkedőn, vagy éppen lázas indulatoktól fűtve, seprűnyélen?
Elbújtál magad elől, a világ elől, mert másvalaki által közölt ítélet szerint nem vagy elég szép, és soha nem is leszel?
Ezek után ítéleteket gyártottál önmagadról, és megállás nélkül igyekeztél mindezt be is bizonyítani?
Mondd, milyen hatással van mindez a jelenlegi életedre?
Ha változtatnál, tégy egy pró…