Ugrás a fő tartalomra

Tudtad, hogy néhány egyszerű gyakorlattal megelőzheted a derékfájást?

Melyek ezek?Te is azok közé tartozol, akik az egész napjukon végigrohanva este fáradtan huppannak az ágyba? A sok lufi kergetés közben elmégy magad mellett, és csak sajgó tested jelez, hogy itt valami változásra, változtatásra szorul?

A világos megértés azonban hamar a feledés homályába vész, mikor a gyermek magára húzza a legós dobozt, vagy a vacsorát kér, esetleg férjuram tér haza fáradtan és elnyűtten, éhségtől kopogó szemekkel.

És akkor önmagadat újra félretéve végzed a dolgod, sodródsz az eseményekkel, szolgálsz és védsz. Meddig vajon? No, nem a lázadásra buzdítalak, légy szabálykövető, maradj szép és szerény, mint az ibolya. Ám ebben a buzgó szolgálatban állj meg egy pillanatra. Figyelj kicsit befelé. Figyeld a tested. Mit üzen most? Mit kér? Mit vár? Mit adsz neki?

Nincs senki, aki megadhatja neked, nincs senki, aki megteheti helyetted. Te laksz a testedben, neked szól, ha mondanivalója van. Így jelez neked.

A derekad mit üzen? Túlhajszolt vagy, aki epret kapál, gyereket nevel, és céget vezet, háztartást, férjet, paripát vezet, és délutánonként tűzokádó sárkányokkal küzd?

Megállíthatod, esetleg elejét veheted a derékfájásnak! Nézzük szépen sorban, hogyan:
Sarkaidat nyomd bele jól a földbe, míg a medencédet magad alá billented. Karjaid a magasban, a csigolyák egymástól eltávolodnak. Egyenes vagy, mint egy szálfa. Lassan, mintha két fal közé lennél beszorítva, hajolj jobbra, tartsd 5 másodpercig. Lélegezz! Felegyenesedve állj meg, és hajolj el balra, tartsd 5 másodpercig, majd egyenesedj fel. Háromszor ismételd.
Nyújtja a gerinc melletti tartóizmokat, lazítja a derekat. De falatonként kell ám megenni az elefántot, nehogy túlerőltesd magad, lassan, óvatosan, csak a saját határodig menj el!

Ne feledd: Tested mint egyedi eleven szobrod, életed mint a legbensőségesebb művészeti alkotás.

http://orsolyakgyorgyi.wix.com/shiatsu-masszazs


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Hogyan töltsd fel a magnézium háztartásodat?

Ezt fogyaszd minden reggel, és újjászületsz Íme a mai reggelim: spenót, salátalevél, fél banán, fél alma
Vásároljunk a zöldségestől sötétzöld levélzöldségeket, minél sötétebb, annál jobb!
Magas magnéziumtartalmával hozzásegít a jobb emésztéshez, és a frissebb közérzetünk megtartásához, sejtjeink oxigén ellátását növeli!
Vághatunk bele uborkát, hagyma zöldjét, medvehagymát, spenótot, sóskát, salátát, rukkolát….. bármit, ami szép, élettel teli. 
Egy fél (na jó, negyed) citromot, egy kis aprított, nyers gyömbért is tehetsz hozzá, ha szereted. 
Citrom helyett tehetünk bele egy almát, banánt, vagy kiwit, ezektől édeskés lesz. 
Fokozatosan töltsük meg a turmixgép kancsóját, majd öntsük fel tisztított vízzel, és jó alaposan aprítsuk, turmixoljuk el.
Legyen belőle kb. 5-6 dl  folyadék. Ébredés után, éhgyomorra nemcsak a jobb emésztést segíti, hanem magnézium háztartásunkat is feltölti.
Nálam a reggel így indul: 

Egy evőkanálnyi útifűmaghéjat feloldok 3 dl vízben. Mivel nagyon hamar kocsonyás állagot…

Kertészkednék, de a fejfájásom nem engedi

Makacs fejfájás tavasszal
Szeretne megújulni, és fejfájás nélkül élni a tavasz erejével?

Magával ragadó, felejthetetlen élmények számomra a langyos tavaszi reggelek, amikor házunk teraszán állva gyönyörködöm a napfelkeltében. Körülnézve látom a természet megújulását, látom, ahogyan az élettelen fákba pezsgés, áramlás költözik, s a földből az ég felé törő erőteljes energiájukkal rügyeket fakasztanak. Csodálom ezt a megújuló, téli szürkeségét zöldre váltó kertet, a még törékeny, új hajtásokat, friss leveleket, puha fűszálakat. Ahogy a természetben, úgy az emberi életben is ez a megújulás ideje: a tavasz. Az új élet kezdete. Kibújunk nehéz kabátjainkból, ugyanakkor magunk mögött hagyjuk télen összegyűlt nehézségeinket. Megújulunk tavasz idején. Felfelé tekintünk, energiáinkat, erőinket kibontjuk, izmainkat új életre keltjük.
A Shiatsu tana szerint a tavasz a Fa elem képviselete alá tartozik, mely szerepet testünkben az izmok, és inak közvetítik. Maga az életteli mozgás is ezt jelképezi, ahog…

Te is ragyogsz tavasszal?

Ahogy a hétköznapi forgatagban, a zajos nagyvárosban rohanva intézed mindennapi teendőidet, van – e időd a legfontosabbra, aki nélkül nem lennél az, aki vagy?

Van-e időd, figyelmed Önmagadra?
Szóba állsz-e ezzel a kedves, csacsogó, álmodozó, néha csapongó, bátor és erős nővel, aki voltál, aki vagy? Vagy már rég bezártad őt abba a fekete dobozba, aminek a kulcsát messzire eldobtad?
Bár, hallod néha a gyenge és erőtlen kopogtatást, ahogy megpróbál néha levegőhöz jutni, de kiengednéd-e, hogy ránézz végre, és igazi kapcsolatba kerülj vele?
Milyen lenne, ha együtt, kéz a kézben vonulhatnátok innentől kezdve végig az életen, kedvesen és repkedőn, vagy éppen lázas indulatoktól fűtve, seprűnyélen?
Elbújtál magad elől, a világ elől, mert másvalaki által közölt ítélet szerint nem vagy elég szép, és soha nem is leszel?
Ezek után ítéleteket gyártottál önmagadról, és megállás nélkül igyekeztél mindezt be is bizonyítani?
Mondd, milyen hatással van mindez a jelenlegi életedre?
Ha változtatnál, tégy egy pró…