Ugrás a fő tartalomra

Lumbágó, derékfájás kezelése

Van itt olyan, akinek fáj még a dereka?

Esetenként a nagyfokú deréktáji fájdalom mozgásképtelenné teheti az embert, felegyenesedni is képtelen. Olyan jó érzés, hogy számos embernek már segített a Shiatsu terápia!


Ezt a hirtelen fellépő deréktáji vagy keresztcsonti fájdalmat többféleképpen is kezelhetjük, de mivel a Shiatsu több technikát is magába foglal, több oldalról közelít a problémához, így ezt első helyen javaslom. 
A kezelés során lazítom a fájdalom által görcsössé vált izomzatot, utána pedig a fasciákat (izompólyákat) és a hozzá kapcsolódó akupresszúrás pontokat is kezelem, ebben rejlik a Shiatsu különlegessége, mivel a mélyebb és finomabb rétegek közé is eljuthatunk általa. Manuálisan nyújtom a gerincet, és kimozgatásokkal is segítem a vendégemet a lazulásban.

Az okokról már régebben írtam, jellemző a hirtelen jelentkező fájdalom, nehéz tárgy felemelésekor. Ne feledkezzünk meg azonban idős embereknél a gerinc kopásáról sem, sok ok vezet idáig: Ezek lehetnek a lumbágó okai
és tartsuk szem előtt a lelki tényezőket is:
Lelki okok, melyek előidézhetik a lumbágó kialakulását

Amit ilyenkor tehetünk, hogy pihentetjük a fájó testrészt, felpolcolt, térd alá párnázott lábakkal, kemény felületen való fekvéssel. Tehetünk a fájdalmas területre melegítő hatású pakolást, vagy a patikákban beszerezhető fájdalomcsillapító hatású, izomlazító zselét, krémet. Aki jobban kedveli a természetes megoldásokat, használhat muskotályzsályát, vagy rozmaringot.
A lumbágó kialakulása azonban megelőzhető. Olvastad már, hogyan? 

Ne feledd: Tested mint egyedi eleven szobrod, életed mint a legbensőségesebb művészeti alkotás.

Megjegyzések

Krisz üzenete…
Fantasztikus amit végzel!
Test Lélek Szellem egyensúly...
😊

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Többet szeretnél tudni a shiatsuról? Ezt nézd!

Fáj a hátam! Rendbe tudod hozni?


Több kérdés érkezett Tőletek hozzám az elmúlt időben, a shiatsu hatékonyságát illetően. Akinek még egyáltalán nem volt része shiatsu kezelésben, és nagy szüksége volna rá, csak még hezitál, annak javaslom ezeket a bejegyzéseket elolvasásra.
Az  első:
Ha rendszeresen járok shiatsu kezelésre, rendbe hozható-e a hátam?
Először is ki kell zárnunk az olyan komolyabb problémákat, mint a gerincsérv, a csigolyák kopása, csontritkulás, Scheuermann-szindróma, scoliosis, (oldalirányú gerincferdülés). Ezek kezelésére, fájdalmainak enyhítésére később térünk vissza.
Általában a helytelen testtartás, vagy a sok ülés következtében alakul ki az a fájdalom, melyet hátfájásnak hívunk, és aminek nem áll komolyabb szervi baj a hátterében. Okozhatja túlsúly is, ami fokozottan igénybe veszi a gerincet és az izmokat.
A shiatsu nézőpontjából a Hólyag meridián és a Vékonybél meridián érintettek, az életenergia, Csí vagy ezeken a helyeken szorul leginkább támogatásra. Általában a …

Nyaki merevség, fájdalom? Recsegés, ropogás?

Recsegő nyakkal ébredsz minden nap?A nyak visszatükrözi a testünk egészségi állapotát.

Nemrégiben keresett meg egy fiatal hölgy, aki, munkájából adódóan naponta legalább 8 órát tölt el a monitor előtt. Szinte már állandósult helytelen, előregörnyedő testtartása, és fejének súlyát szinte kizárólag nyaki izmainak hátsó része tartotta. 
Ebben a kialakult rossz pozícióban a terhet viselő izmok állandó feszültségben vannak: ezért az itt lévő szövetek nem jutnak megfelelő mennyiségű tápanyaghoz,  valamint az itt futó meridiánok blokkolódnak, bennük az életenergia nem tud akadálytalanul tovább haladni.  Ez az ő esetében hatalmas recsegésekkel, kattogással, merevséggel járt, és persze nem kis fájdalommal. 
A nyak fájdalmainak hátterében gyakran az állandósult stresszes élethelyzet áll.  A pszichés feszültséggel együtt jár az izmok állandó feszessége. A folytonosan feszültségben tartott testrészek hamar fájdalmassá válnak, a csigolyák körüli izmok, inak, szalagok sérülése is fájdalommal jár.
Mi állha…

Laza, szabad, reménnyel teli, kreatív „én”

Laza, szabad, reménnyel teli, kreatív „én”. Te tudod, hogy mit jelent ez?


Megtörténik-e veled is, hogy amikor autót vezetsz, egy tegnapi beszélgetés rossz emlékeivel gyötröd magad? Vagy azon töprengsz, hogyan került el a pároddal a minden esti vitatkozást?  Esetleg a kihangosított mobiltelefonodon szörfözöl ismerőstől ismerősig és csak úgy árad belőled a panasz a különböző konfliktusaid, állapotaid, csalódásaid miatt?  Ha ez vagy valami hasonló történik, biztos lehetsz benne, hogy a lehető legtávolabb vagy a laza, szabad, reménnyel teli, kreatív énedtől. Velem is van néha így. 
Amint észreveszem, megállok, félrehúzódok az úton, kiszállok az autóból, vagy többnyire csak leengedem a kocsi ablakát.  Megállok, és figyelek. 
Azt nézegetem, hallgatom, hogy mennyi minden vesz engem körül. Először csak a mellettem elszáguldó többi autós kerül a figyelmem középpontjába. Majd felnézek az égre, és meglátom a felhőket, egy-egy elsuhanó madarat.  Aztán felbukkan az útszélén egy közeli, keresgélő madár, va…