Ugrás a fő tartalomra

Lumbágó, derékfájás kezelése

Van itt olyan, akinek fáj még a dereka?

Esetenként a nagyfokú deréktáji fájdalom mozgásképtelenné teheti az embert, felegyenesedni is képtelen. Olyan jó érzés, hogy számos embernek már segített a Shiatsu terápia!


Ezt a hirtelen fellépő deréktáji vagy keresztcsonti fájdalmat többféleképpen is kezelhetjük, de mivel a Shiatsu több technikát is magába foglal, több oldalról közelít a problémához, így ezt első helyen javaslom. 
A kezelés során lazítom a fájdalom által görcsössé vált izomzatot, utána pedig a fasciákat (izompólyákat) és a hozzá kapcsolódó akupresszúrás pontokat is kezelem, ebben rejlik a Shiatsu különlegessége, mivel a mélyebb és finomabb rétegek közé is eljuthatunk általa. Manuálisan nyújtom a gerincet, és kimozgatásokkal is segítem a vendégemet a lazulásban.

Az okokról már régebben írtam, jellemző a hirtelen jelentkező fájdalom, nehéz tárgy felemelésekor. Ne feledkezzünk meg azonban idős embereknél a gerinc kopásáról sem, sok ok vezet idáig: Ezek lehetnek a lumbágó okai
és tartsuk szem előtt a lelki tényezőket is:
Lelki okok, melyek előidézhetik a lumbágó kialakulását

Amit ilyenkor tehetünk, hogy pihentetjük a fájó testrészt, felpolcolt, térd alá párnázott lábakkal, kemény felületen való fekvéssel. Tehetünk a fájdalmas területre melegítő hatású pakolást, vagy a patikákban beszerezhető fájdalomcsillapító hatású, izomlazító zselét, krémet. Aki jobban kedveli a természetes megoldásokat, használhat muskotályzsályát, vagy rozmaringot.
A lumbágó kialakulása azonban megelőzhető. Olvastad már, hogyan? 

Ne feledd: Tested mint egyedi eleven szobrod, életed mint a legbensőségesebb művészeti alkotás.

Megjegyzések

Krisz üzenete…
Fantasztikus amit végzel!
Test Lélek Szellem egyensúly...
😊

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Hogyan töltsd fel a magnézium háztartásodat?

Ezt fogyaszd minden reggel, és újjászületsz Íme a mai reggelim: spenót, salátalevél, fél banán, fél alma
Vásároljunk a zöldségestől sötétzöld levélzöldségeket, minél sötétebb, annál jobb!
Magas magnéziumtartalmával hozzásegít a jobb emésztéshez, és a frissebb közérzetünk megtartásához, sejtjeink oxigén ellátását növeli!
Vághatunk bele uborkát, hagyma zöldjét, medvehagymát, spenótot, sóskát, salátát, rukkolát….. bármit, ami szép, élettel teli. 
Egy fél (na jó, negyed) citromot, egy kis aprított, nyers gyömbért is tehetsz hozzá, ha szereted. 
Citrom helyett tehetünk bele egy almát, banánt, vagy kiwit, ezektől édeskés lesz. 
Fokozatosan töltsük meg a turmixgép kancsóját, majd öntsük fel tisztított vízzel, és jó alaposan aprítsuk, turmixoljuk el.
Legyen belőle kb. 5-6 dl  folyadék. Ébredés után, éhgyomorra nemcsak a jobb emésztést segíti, hanem magnézium háztartásunkat is feltölti.
Nálam a reggel így indul: 

Egy evőkanálnyi útifűmaghéjat feloldok 3 dl vízben. Mivel nagyon hamar kocsonyás állagot…

Kertészkednék, de a fejfájásom nem engedi

Makacs fejfájás tavasszal
Szeretne megújulni, és fejfájás nélkül élni a tavasz erejével?

Magával ragadó, felejthetetlen élmények számomra a langyos tavaszi reggelek, amikor házunk teraszán állva gyönyörködöm a napfelkeltében. Körülnézve látom a természet megújulását, látom, ahogyan az élettelen fákba pezsgés, áramlás költözik, s a földből az ég felé törő erőteljes energiájukkal rügyeket fakasztanak. Csodálom ezt a megújuló, téli szürkeségét zöldre váltó kertet, a még törékeny, új hajtásokat, friss leveleket, puha fűszálakat. Ahogy a természetben, úgy az emberi életben is ez a megújulás ideje: a tavasz. Az új élet kezdete. Kibújunk nehéz kabátjainkból, ugyanakkor magunk mögött hagyjuk télen összegyűlt nehézségeinket. Megújulunk tavasz idején. Felfelé tekintünk, energiáinkat, erőinket kibontjuk, izmainkat új életre keltjük.
A Shiatsu tana szerint a tavasz a Fa elem képviselete alá tartozik, mely szerepet testünkben az izmok, és inak közvetítik. Maga az életteli mozgás is ezt jelképezi, ahog…

Te is ragyogsz tavasszal?

Ahogy a hétköznapi forgatagban, a zajos nagyvárosban rohanva intézed mindennapi teendőidet, van – e időd a legfontosabbra, aki nélkül nem lennél az, aki vagy?

Van-e időd, figyelmed Önmagadra?
Szóba állsz-e ezzel a kedves, csacsogó, álmodozó, néha csapongó, bátor és erős nővel, aki voltál, aki vagy? Vagy már rég bezártad őt abba a fekete dobozba, aminek a kulcsát messzire eldobtad?
Bár, hallod néha a gyenge és erőtlen kopogtatást, ahogy megpróbál néha levegőhöz jutni, de kiengednéd-e, hogy ránézz végre, és igazi kapcsolatba kerülj vele?
Milyen lenne, ha együtt, kéz a kézben vonulhatnátok innentől kezdve végig az életen, kedvesen és repkedőn, vagy éppen lázas indulatoktól fűtve, seprűnyélen?
Elbújtál magad elől, a világ elől, mert másvalaki által közölt ítélet szerint nem vagy elég szép, és soha nem is leszel?
Ezek után ítéleteket gyártottál önmagadról, és megállás nélkül igyekeztél mindezt be is bizonyítani?
Mondd, milyen hatással van mindez a jelenlegi életedre?
Ha változtatnál, tégy egy pró…