Ugrás a fő tartalomra

Lumbágó, derékfájás kezelése

Van itt olyan, akinek fáj még a dereka?

Esetenként a nagyfokú deréktáji fájdalom mozgásképtelenné teheti az embert, felegyenesedni is képtelen. Olyan jó érzés, hogy számos embernek már segített a Shiatsu terápia!


Ezt a hirtelen fellépő deréktáji vagy keresztcsonti fájdalmat többféleképpen is kezelhetjük, de mivel a Shiatsu több technikát is magába foglal, több oldalról közelít a problémához, így ezt első helyen javaslom. 
A kezelés során lazítom a fájdalom által görcsössé vált izomzatot, utána pedig a fasciákat (izompólyákat) és a hozzá kapcsolódó akupresszúrás pontokat is kezelem, ebben rejlik a Shiatsu különlegessége, mivel a mélyebb és finomabb rétegek közé is eljuthatunk általa. Manuálisan nyújtom a gerincet, és kimozgatásokkal is segítem a vendégemet a lazulásban.

Az okokról már régebben írtam, jellemző a hirtelen jelentkező fájdalom, nehéz tárgy felemelésekor. Ne feledkezzünk meg azonban idős embereknél a gerinc kopásáról sem, sok ok vezet idáig: Ezek lehetnek a lumbágó okai
és tartsuk szem előtt a lelki tényezőket is:
Lelki okok, melyek előidézhetik a lumbágó kialakulását

Amit ilyenkor tehetünk, hogy pihentetjük a fájó testrészt, felpolcolt, térd alá párnázott lábakkal, kemény felületen való fekvéssel. Tehetünk a fájdalmas területre melegítő hatású pakolást, vagy a patikákban beszerezhető fájdalomcsillapító hatású, izomlazító zselét, krémet. Aki jobban kedveli a természetes megoldásokat, használhat muskotályzsályát, vagy rozmaringot.
A lumbágó kialakulása azonban megelőzhető. Olvastad már, hogyan? 

Ne feledd: Tested mint egyedi eleven szobrod, életed mint a legbensőségesebb művészeti alkotás.

Megjegyzések

Krisz üzenete…
Fantasztikus amit végzel!
Test Lélek Szellem egyensúly...
😊

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Te is ragyogsz tavasszal?

Ahogy a hétköznapi forgatagban, a zajos nagyvárosban rohanva intézed mindennapi teendőidet, van – e időd a legfontosabbra, aki nélkül nem lennél az, aki vagy?

Van-e időd, figyelmed Önmagadra?
Szóba állsz-e ezzel a kedves, csacsogó, álmodozó, néha csapongó, bátor és erős nővel, aki voltál, aki vagy? Vagy már rég bezártad őt abba a fekete dobozba, aminek a kulcsát messzire eldobtad?
Bár, hallod néha a gyenge és erőtlen kopogtatást, ahogy megpróbál néha levegőhöz jutni, de kiengednéd-e, hogy ránézz végre, és igazi kapcsolatba kerülj vele?
Milyen lenne, ha együtt, kéz a kézben vonulhatnátok innentől kezdve végig az életen, kedvesen és repkedőn, vagy éppen lázas indulatoktól fűtve, seprűnyélen?
Elbújtál magad elől, a világ elől, mert másvalaki által közölt ítélet szerint nem vagy elég szép, és soha nem is leszel?
Ezek után ítéleteket gyártottál önmagadról, és megállás nélkül igyekeztél mindezt be is bizonyítani?
Mondd, milyen hatással van mindez a jelenlegi életedre?
Ha változtatnál, tégy egy pró…

Laza, szabad, reménnyel teli, kreatív „én”

Laza, szabad, reménnyel teli, kreatív „én”. Te tudod, hogy mit jelent ez?


Megtörténik-e veled is, hogy amikor autót vezetsz, egy tegnapi beszélgetés rossz emlékeivel gyötröd magad? Vagy azon töprengsz, hogyan került el a pároddal a minden esti vitatkozást?  Esetleg a kihangosított mobiltelefonodon szörfözöl ismerőstől ismerősig és csak úgy árad belőled a panasz a különböző konfliktusaid, állapotaid, csalódásaid miatt?  Ha ez vagy valami hasonló történik, biztos lehetsz benne, hogy a lehető legtávolabb vagy a laza, szabad, reménnyel teli, kreatív énedtől. Velem is van néha így. 
Amint észreveszem, megállok, félrehúzódok az úton, kiszállok az autóból, vagy többnyire csak leengedem a kocsi ablakát.  Megállok, és figyelek. 
Azt nézegetem, hallgatom, hogy mennyi minden vesz engem körül. Először csak a mellettem elszáguldó többi autós kerül a figyelmem középpontjába. Majd felnézek az égre, és meglátom a felhőket, egy-egy elsuhanó madarat.  Aztán felbukkan az útszélén egy közeli, keresgélő madár, va…

Többet szeretnél tudni a shiatsuról? Ezt nézd!

Fáj a hátam! Rendbe tudod hozni?


Több kérdés érkezett Tőletek hozzám az elmúlt időben, a shiatsu hatékonyságát illetően. Akinek még egyáltalán nem volt része shiatsu kezelésben, és nagy szüksége volna rá, csak még hezitál, annak javaslom ezeket a bejegyzéseket elolvasásra.
Az  első:
Ha rendszeresen járok shiatsu kezelésre, rendbe hozható-e a hátam?
Először is ki kell zárnunk az olyan komolyabb problémákat, mint a gerincsérv, a csigolyák kopása, csontritkulás, Scheuermann-szindróma, scoliosis, (oldalirányú gerincferdülés). Ezek kezelésére, fájdalmainak enyhítésére később térünk vissza.
Általában a helytelen testtartás, vagy a sok ülés következtében alakul ki az a fájdalom, melyet hátfájásnak hívunk, és aminek nem áll komolyabb szervi baj a hátterében. Okozhatja túlsúly is, ami fokozottan igénybe veszi a gerincet és az izmokat.
A shiatsu nézőpontjából a Hólyag meridián és a Vékonybél meridián érintettek, az életenergia, Csí vagy ezeken a helyeken szorul leginkább támogatásra. Általában a …