Ugrás a fő tartalomra

Milyen hozzájárulás lehetek ma a testemnek?


Mit az, amivel a legjobban tudnád támogatni önmagad, ITT és MOST?„Azt mondják Isten vagy.
De hisz mindenki az.
Azt mondják: Minden Isten.
Akkor miért vannak különbségek?
Azt mondják Minden illúzió.
És ebbe Isten is beletartozik?”Feltetted már magadnak ezt a kérdést?  Vagy a panasz, és a fájdalom nem engedte, hogy kitekints a labirintusból? Esetleg láttad is már a jó irányt, de helyette egy másikat választottál, olyat, amit a világ helyesnek ítélt? Tudatában vagy annak, hogy mindig van választásod? 

Az elméd olyan, mint egy gigantikus kamera, nagy látószögben lát, és az életedben minden eseményre, gondolatra, döntésre van rálátása, minden időben, mindenkor helyzetben. Felismeri a lehetőségeidet, átlátja az életed, tested és lelked minden apró rezdülését, és tudatában van annak is, hogy bármit választhat.

Végtelen, és még annál is nagyobb. Az ego pedig szabályozza a látószöget és a fókuszt. Dönt (a tudatos elme helyett): ez jó, ez rossz, helyes vagy helytelen. Ezt választom, ezt elutasítom, ezt elhiszem, ez hülyeség. Teszi ezt úgy, hogy eközben a Tudatos Elme mindezt érzékeli. Így felismeri, hogy mások kedvéért lemondasz neked fontos dolgokról, kedves vagy akkor, amikor nem is szeretnél, olyan dolgokat is megteszel, amik neked nem okoznak örömöt, s eközben tévhitek alakulnak ki, az ego merevvé-görcsössé válik. A fókusz, a látószög soha nem változik, nem lesz áramló, ebből kifolyólag torzul az érzékelés. A beszűkült, lehetőségeire nem nyitott ego pedig görcsös, fájdalmakkal teli fizikai testet eredményez.

Hányszor választottad pihenés helyett a házimunkát, egy jó masszázs helyett a kertben való kapálást? Hányszor döntötted el, hogy ezt muszáj megcsinálnom, különben megáll az élet? Hányszor döntötted el, hogy nekem erre nincs pénzem? Hányszor álltál bele az önfeláldozó szerepbe?

Ha beteg vagy, ha fáj valamid, azon kaphatod magad, hogy kitartasz fájdalmad mellett, miközben irigyled az egészségesen, fájdalom nélkül élőket. Keseregsz az állapotodon és ezzel be is zártad magad mögött elméd labirintusának ajtaját, és konzerváltad állapotod, tested és lelked rugalmasságát.

Ha ragaszkodsz a korlátokhoz, akkor beléjük is fogsz ütközni. Új képet, új tudatosságot kell megteremtened, ha szeretnél elköteleződni magad mellett, ha szeretnél egészségi állapotodon javítani.Választod-e az egészséget? Választod-e önmagad? Megajándékozod-e magadat egy Shiatsu, vagy egy Bars kezeléssel?  Ha úgy döntesz: igen, várlak szeretettel!


Ne feledd: Tested mint egyedi eleven szobrod, életed mint a legbensőségesebb művészeti alkotás.


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Többet szeretnél tudni a shiatsuról? Ezt nézd!

Fáj a hátam! Rendbe tudod hozni?


Több kérdés érkezett Tőletek hozzám az elmúlt időben, a shiatsu hatékonyságát illetően. Akinek még egyáltalán nem volt része shiatsu kezelésben, és nagy szüksége volna rá, csak még hezitál, annak javaslom ezeket a bejegyzéseket elolvasásra.
Az  első:
Ha rendszeresen járok shiatsu kezelésre, rendbe hozható-e a hátam?
Először is ki kell zárnunk az olyan komolyabb problémákat, mint a gerincsérv, a csigolyák kopása, csontritkulás, Scheuermann-szindróma, scoliosis, (oldalirányú gerincferdülés). Ezek kezelésére, fájdalmainak enyhítésére később térünk vissza.
Általában a helytelen testtartás, vagy a sok ülés következtében alakul ki az a fájdalom, melyet hátfájásnak hívunk, és aminek nem áll komolyabb szervi baj a hátterében. Okozhatja túlsúly is, ami fokozottan igénybe veszi a gerincet és az izmokat.
A shiatsu nézőpontjából a Hólyag meridián és a Vékonybél meridián érintettek, az életenergia, Csí vagy ezeken a helyeken szorul leginkább támogatásra. Általában a …

Nyaki merevség, fájdalom? Recsegés, ropogás?

Recsegő nyakkal ébredsz minden nap?A nyak visszatükrözi a testünk egészségi állapotát.

Nemrégiben keresett meg egy fiatal hölgy, aki, munkájából adódóan naponta legalább 8 órát tölt el a monitor előtt. Szinte már állandósult helytelen, előregörnyedő testtartása, és fejének súlyát szinte kizárólag nyaki izmainak hátsó része tartotta. 
Ebben a kialakult rossz pozícióban a terhet viselő izmok állandó feszültségben vannak: ezért az itt lévő szövetek nem jutnak megfelelő mennyiségű tápanyaghoz,  valamint az itt futó meridiánok blokkolódnak, bennük az életenergia nem tud akadálytalanul tovább haladni.  Ez az ő esetében hatalmas recsegésekkel, kattogással, merevséggel járt, és persze nem kis fájdalommal. 
A nyak fájdalmainak hátterében gyakran az állandósult stresszes élethelyzet áll.  A pszichés feszültséggel együtt jár az izmok állandó feszessége. A folytonosan feszültségben tartott testrészek hamar fájdalmassá válnak, a csigolyák körüli izmok, inak, szalagok sérülése is fájdalommal jár.
Mi állha…

Laza, szabad, reménnyel teli, kreatív „én”

Laza, szabad, reménnyel teli, kreatív „én”. Te tudod, hogy mit jelent ez?


Megtörténik-e veled is, hogy amikor autót vezetsz, egy tegnapi beszélgetés rossz emlékeivel gyötröd magad? Vagy azon töprengsz, hogyan került el a pároddal a minden esti vitatkozást?  Esetleg a kihangosított mobiltelefonodon szörfözöl ismerőstől ismerősig és csak úgy árad belőled a panasz a különböző konfliktusaid, állapotaid, csalódásaid miatt?  Ha ez vagy valami hasonló történik, biztos lehetsz benne, hogy a lehető legtávolabb vagy a laza, szabad, reménnyel teli, kreatív énedtől. Velem is van néha így. 
Amint észreveszem, megállok, félrehúzódok az úton, kiszállok az autóból, vagy többnyire csak leengedem a kocsi ablakát.  Megállok, és figyelek. 
Azt nézegetem, hallgatom, hogy mennyi minden vesz engem körül. Először csak a mellettem elszáguldó többi autós kerül a figyelmem középpontjába. Majd felnézek az égre, és meglátom a felhőket, egy-egy elsuhanó madarat.  Aztán felbukkan az útszélén egy közeli, keresgélő madár, va…