Ugrás a fő tartalomra

Milyen hozzájárulás lehetek ma a testemnek?


Mit az, amivel a legjobban tudnád támogatni önmagad, ITT és MOST?„Azt mondják Isten vagy.
De hisz mindenki az.
Azt mondják: Minden Isten.
Akkor miért vannak különbségek?
Azt mondják Minden illúzió.
És ebbe Isten is beletartozik?”Feltetted már magadnak ezt a kérdést?  Vagy a panasz, és a fájdalom nem engedte, hogy kitekints a labirintusból? Esetleg láttad is már a jó irányt, de helyette egy másikat választottál, olyat, amit a világ helyesnek ítélt? Tudatában vagy annak, hogy mindig van választásod? 

Az elméd olyan, mint egy gigantikus kamera, nagy látószögben lát, és az életedben minden eseményre, gondolatra, döntésre van rálátása, minden időben, mindenkor helyzetben. Felismeri a lehetőségeidet, átlátja az életed, tested és lelked minden apró rezdülését, és tudatában van annak is, hogy bármit választhat.

Végtelen, és még annál is nagyobb. Az ego pedig szabályozza a látószöget és a fókuszt. Dönt (a tudatos elme helyett): ez jó, ez rossz, helyes vagy helytelen. Ezt választom, ezt elutasítom, ezt elhiszem, ez hülyeség. Teszi ezt úgy, hogy eközben a Tudatos Elme mindezt érzékeli. Így felismeri, hogy mások kedvéért lemondasz neked fontos dolgokról, kedves vagy akkor, amikor nem is szeretnél, olyan dolgokat is megteszel, amik neked nem okoznak örömöt, s eközben tévhitek alakulnak ki, az ego merevvé-görcsössé válik. A fókusz, a látószög soha nem változik, nem lesz áramló, ebből kifolyólag torzul az érzékelés. A beszűkült, lehetőségeire nem nyitott ego pedig görcsös, fájdalmakkal teli fizikai testet eredményez.

Hányszor választottad pihenés helyett a házimunkát, egy jó masszázs helyett a kertben való kapálást? Hányszor döntötted el, hogy ezt muszáj megcsinálnom, különben megáll az élet? Hányszor döntötted el, hogy nekem erre nincs pénzem? Hányszor álltál bele az önfeláldozó szerepbe?

Ha beteg vagy, ha fáj valamid, azon kaphatod magad, hogy kitartasz fájdalmad mellett, miközben irigyled az egészségesen, fájdalom nélkül élőket. Keseregsz az állapotodon és ezzel be is zártad magad mögött elméd labirintusának ajtaját, és konzerváltad állapotod, tested és lelked rugalmasságát.

Ha ragaszkodsz a korlátokhoz, akkor beléjük is fogsz ütközni. Új képet, új tudatosságot kell megteremtened, ha szeretnél elköteleződni magad mellett, ha szeretnél egészségi állapotodon javítani.Választod-e az egészséget? Választod-e önmagad? Megajándékozod-e magadat egy Shiatsu, vagy egy Bars kezeléssel?  Ha úgy döntesz: igen, várlak szeretettel!


Ne feledd: Tested mint egyedi eleven szobrod, életed mint a legbensőségesebb művészeti alkotás.


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Hogyan töltsd fel a magnézium háztartásodat?

Ezt fogyaszd minden reggel, és újjászületsz Íme a mai reggelim: spenót, salátalevél, fél banán, fél alma
Vásároljunk a zöldségestől sötétzöld levélzöldségeket, minél sötétebb, annál jobb!
Magas magnéziumtartalmával hozzásegít a jobb emésztéshez, és a frissebb közérzetünk megtartásához, sejtjeink oxigén ellátását növeli!
Vághatunk bele uborkát, hagyma zöldjét, medvehagymát, spenótot, sóskát, salátát, rukkolát….. bármit, ami szép, élettel teli. 
Egy fél (na jó, negyed) citromot, egy kis aprított, nyers gyömbért is tehetsz hozzá, ha szereted. 
Citrom helyett tehetünk bele egy almát, banánt, vagy kiwit, ezektől édeskés lesz. 
Fokozatosan töltsük meg a turmixgép kancsóját, majd öntsük fel tisztított vízzel, és jó alaposan aprítsuk, turmixoljuk el.
Legyen belőle kb. 5-6 dl  folyadék. Ébredés után, éhgyomorra nemcsak a jobb emésztést segíti, hanem magnézium háztartásunkat is feltölti.
Nálam a reggel így indul: 

Egy evőkanálnyi útifűmaghéjat feloldok 3 dl vízben. Mivel nagyon hamar kocsonyás állagot…

Kertészkednék, de a fejfájásom nem engedi

Makacs fejfájás tavasszal
Szeretne megújulni, és fejfájás nélkül élni a tavasz erejével?

Magával ragadó, felejthetetlen élmények számomra a langyos tavaszi reggelek, amikor házunk teraszán állva gyönyörködöm a napfelkeltében. Körülnézve látom a természet megújulását, látom, ahogyan az élettelen fákba pezsgés, áramlás költözik, s a földből az ég felé törő erőteljes energiájukkal rügyeket fakasztanak. Csodálom ezt a megújuló, téli szürkeségét zöldre váltó kertet, a még törékeny, új hajtásokat, friss leveleket, puha fűszálakat. Ahogy a természetben, úgy az emberi életben is ez a megújulás ideje: a tavasz. Az új élet kezdete. Kibújunk nehéz kabátjainkból, ugyanakkor magunk mögött hagyjuk télen összegyűlt nehézségeinket. Megújulunk tavasz idején. Felfelé tekintünk, energiáinkat, erőinket kibontjuk, izmainkat új életre keltjük.
A Shiatsu tana szerint a tavasz a Fa elem képviselete alá tartozik, mely szerepet testünkben az izmok, és inak közvetítik. Maga az életteli mozgás is ezt jelképezi, ahog…

Te is ragyogsz tavasszal?

Ahogy a hétköznapi forgatagban, a zajos nagyvárosban rohanva intézed mindennapi teendőidet, van – e időd a legfontosabbra, aki nélkül nem lennél az, aki vagy?

Van-e időd, figyelmed Önmagadra?
Szóba állsz-e ezzel a kedves, csacsogó, álmodozó, néha csapongó, bátor és erős nővel, aki voltál, aki vagy? Vagy már rég bezártad őt abba a fekete dobozba, aminek a kulcsát messzire eldobtad?
Bár, hallod néha a gyenge és erőtlen kopogtatást, ahogy megpróbál néha levegőhöz jutni, de kiengednéd-e, hogy ránézz végre, és igazi kapcsolatba kerülj vele?
Milyen lenne, ha együtt, kéz a kézben vonulhatnátok innentől kezdve végig az életen, kedvesen és repkedőn, vagy éppen lázas indulatoktól fűtve, seprűnyélen?
Elbújtál magad elől, a világ elől, mert másvalaki által közölt ítélet szerint nem vagy elég szép, és soha nem is leszel?
Ezek után ítéleteket gyártottál önmagadról, és megállás nélkül igyekeztél mindezt be is bizonyítani?
Mondd, milyen hatással van mindez a jelenlegi életedre?
Ha változtatnál, tégy egy pró…