Ugrás a fő tartalomra

Nem vagy biztos benne, hogy a Shiatsu segít neked?

Mutatok most Neked 3 olyan pontot, ami lazítja a derekad

Ehhez egy partnerre lesz szükség, kérjünk meg egy segítőkész családtagot, aki segít.
Feküdjünk hasra, a földre, lehetőleg stabil felületre, az ágy túlságon puha erre a célra.
Ha kellemetlen a hason fekvés, kérjük meg társunkat, tegyen a medencénk alá egy lapos párnát vagy összehajtott takarót. Ezzel csökkentjük a deréktájék feszülését.
Tenyerével haladjon végig mindkét combunkon, nem túl erős mozdulatokkal. Másik tenyerét pihentesse keresztcsontunkon. Mindig adjunk visszajelzést a társunknak, nem cél a fájdalom, a nyomás legyen kellemes, befogadható.
Hívjuk fel a figyelmét arra, hogy ő is helyezze kényelembe magát, ne legyen számára megerőltető a kezelés.

Hüvelykujjával keresse meg a képen látható H36-os pontot, majd gyengéd nyomással kezelje, legalább 30 másodpercig.
- Ez az első a képen, mely a közvetlenül a farredő közepén helyezkedik el: a Hólyag meridián 36-os pontja.

- Térjen át a H40-es pontra, a térdárok közepén, ahol a pulzus is tapintható. Finoman gyakoroljon rá nyomást, érzékeny terület! Ez térdfájdalom esetén is hatékony fájdalomcsillapító pont.

- Végül kezelje a H60-as pontot, mely az Achilles ín és a külső boka között van, pont a távolság felénél.

Ha mindkét lábon végzett a pontnyomással, kérjük meg, hogy a keresztcsontunkat ütögesse enyhén, összezárt ujjakkal. A kopogtatást-ütögetést végezze el a gerincünk mentén is, mindkét oldalon, fentről lefelé haladva, a Hólyag meridián vonalán.
Ebben a bejegyzésben láthatod, hol fut a Hólyag meridián (katt ide)
A végén pedig helyezze minkét tenyerét keresztcsontunkra, s hagyjuk, hogy a jóleső melegség átjárjon.

Ezt semmiképpen ne hagyjuk ki:

Négykézlábra állva mozogjunk, járjunk körben a szobában. Domborítsuk, homorítsuk a hátunkat, mint a cica, majd lógassuk lefelé felsőtestünket, hagyjuk, hogy a fejünk lógjon, miközben csigolyáink nyúlnak.


Hogyha ezek után is fájdalmaid vannak és szeretnéd, hogy végre elmúljanak, keress fel bátran!
Elérhetőségeimet megtalálod a blogomban. 


Ne feledd: Tested mint egyedi eleven szobrod, életed mint a legbensőségesebb művészeti alkotás.


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Te is ragyogsz tavasszal?

Ahogy a hétköznapi forgatagban, a zajos nagyvárosban rohanva intézed mindennapi teendőidet, van – e időd a legfontosabbra, aki nélkül nem lennél az, aki vagy?

Van-e időd, figyelmed Önmagadra?
Szóba állsz-e ezzel a kedves, csacsogó, álmodozó, néha csapongó, bátor és erős nővel, aki voltál, aki vagy? Vagy már rég bezártad őt abba a fekete dobozba, aminek a kulcsát messzire eldobtad?
Bár, hallod néha a gyenge és erőtlen kopogtatást, ahogy megpróbál néha levegőhöz jutni, de kiengednéd-e, hogy ránézz végre, és igazi kapcsolatba kerülj vele?
Milyen lenne, ha együtt, kéz a kézben vonulhatnátok innentől kezdve végig az életen, kedvesen és repkedőn, vagy éppen lázas indulatoktól fűtve, seprűnyélen?
Elbújtál magad elől, a világ elől, mert másvalaki által közölt ítélet szerint nem vagy elég szép, és soha nem is leszel?
Ezek után ítéleteket gyártottál önmagadról, és megállás nélkül igyekeztél mindezt be is bizonyítani?
Mondd, milyen hatással van mindez a jelenlegi életedre?
Ha változtatnál, tégy egy pró…

Laza, szabad, reménnyel teli, kreatív „én”

Laza, szabad, reménnyel teli, kreatív „én”. Te tudod, hogy mit jelent ez?


Megtörténik-e veled is, hogy amikor autót vezetsz, egy tegnapi beszélgetés rossz emlékeivel gyötröd magad? Vagy azon töprengsz, hogyan került el a pároddal a minden esti vitatkozást?  Esetleg a kihangosított mobiltelefonodon szörfözöl ismerőstől ismerősig és csak úgy árad belőled a panasz a különböző konfliktusaid, állapotaid, csalódásaid miatt?  Ha ez vagy valami hasonló történik, biztos lehetsz benne, hogy a lehető legtávolabb vagy a laza, szabad, reménnyel teli, kreatív énedtől. Velem is van néha így. 
Amint észreveszem, megállok, félrehúzódok az úton, kiszállok az autóból, vagy többnyire csak leengedem a kocsi ablakát.  Megállok, és figyelek. 
Azt nézegetem, hallgatom, hogy mennyi minden vesz engem körül. Először csak a mellettem elszáguldó többi autós kerül a figyelmem középpontjába. Majd felnézek az égre, és meglátom a felhőket, egy-egy elsuhanó madarat.  Aztán felbukkan az útszélén egy közeli, keresgélő madár, va…

Többet szeretnél tudni a shiatsuról? Ezt nézd!

Fáj a hátam! Rendbe tudod hozni?


Több kérdés érkezett Tőletek hozzám az elmúlt időben, a shiatsu hatékonyságát illetően. Akinek még egyáltalán nem volt része shiatsu kezelésben, és nagy szüksége volna rá, csak még hezitál, annak javaslom ezeket a bejegyzéseket elolvasásra.
Az  első:
Ha rendszeresen járok shiatsu kezelésre, rendbe hozható-e a hátam?
Először is ki kell zárnunk az olyan komolyabb problémákat, mint a gerincsérv, a csigolyák kopása, csontritkulás, Scheuermann-szindróma, scoliosis, (oldalirányú gerincferdülés). Ezek kezelésére, fájdalmainak enyhítésére később térünk vissza.
Általában a helytelen testtartás, vagy a sok ülés következtében alakul ki az a fájdalom, melyet hátfájásnak hívunk, és aminek nem áll komolyabb szervi baj a hátterében. Okozhatja túlsúly is, ami fokozottan igénybe veszi a gerincet és az izmokat.
A shiatsu nézőpontjából a Hólyag meridián és a Vékonybél meridián érintettek, az életenergia, Csí vagy ezeken a helyeken szorul leginkább támogatásra. Általában a …