Ugrás a fő tartalomra

Te is ismersz valakit, aki derékfájással küzd?

Melyik meridián felelős a derékfájásért?A Hólyag meridián kezelése a háton. Az ágyéki szakasz
lazítása, és a pontok kezelése nagymértékben
hozzájárul a fájdalom 
enyhüléséhez.

Fontos szerepet töltenek be a Shiatsuban a meridiánok, melyek behálózzák az egész testet. Összetettségéből adódóan, mint természetes gyógymód minden más eljárásnál alkalmasabb a fájdalomcsillapításra, közérzet javítóként, általános nyugtatóként szolgál, alkalmas a megelőző gondoskodásra, jó közérzetünk fokozására, végeredményben a testi-lelki összhang megteremtésére.

Tudod-e vajon, mely szerveid kívánják a támogatást, miket lenne jó támogatásban részesíteni?
Történt már veled, hogy hirtelen elfáradtál a nap egy bizonyos szakaszában, s ez nap, mint nap megismétlődik?
Ha délután 3 óra körül jön el a lesújtó fáradtság, akkor bizonyosan tudhatod, hogy benned a Víz-elem szorul támogatásra. A Víz-elemhez tartozik a Hólyag és a Vese meridián.  


Ez a leghosszabb meridiánunk, a  gerincoszlop vonala mentén halad végig mindkét oldalon, majd lefut a láb hátsó oldalán, egészen a kis lábujjig. Összefügg többek közt a csontokkal, a hajjal, a fogakkal, a húgyvezetékkel, a vegetatív idegrendszerrel.

Működési zavarai lehetnek:
 • -          Görnyedt tartás,
 • -          Gyenge fogak, (a nagy és a kis metszők tartoznak ide),
 • -          Hajhullás, kopaszodás,
 • -          Vékony szálú, töredezett végű haj,
 • -          A stresszre adott válaszreakció lehet fokozott, (vegetatív idegrendszeri panasz),
 • -          A régen tárolt, gyermekkori félelem, gyávaság és túlzó aggodalom,
 • -          Türelmetlenség,
 • -          Panaszkodás, siránkozás,
 • -          Állandó fáradtság, letargia,
 • -          Alacsony libidó,
 • -          Sötét színű táskák a szemek alatt
 • -          Térdek fájdalma, gyengesége, merevsége
 • -          Húgyúti betegségek, felfázás, hólyagproblémák

Néhány tünet egyidejű jelenléte már utalhat a Hólyag Meridián kimerültségére.


Megmutatom, melyik az a pont, ami a vese energiát tölti fel életerővel. Tartsuk az ujjunkat a ponton legalább 30 másodperci, közben mélyíthetjük is a nyomást. 


Ez a Vese meridián kezdőpontja, a Vese 1-es pont.
Ájulás, fejfájás és magas vérnyomás esetén
is alkalmazhatjuk.

Ne feledd: Tested mint egyedi eleven szobrod, életed mint a legbensőségesebb művészeti alkotás.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Te is ragyogsz tavasszal?

Ahogy a hétköznapi forgatagban, a zajos nagyvárosban rohanva intézed mindennapi teendőidet, van – e időd a legfontosabbra, aki nélkül nem lennél az, aki vagy?

Van-e időd, figyelmed Önmagadra?
Szóba állsz-e ezzel a kedves, csacsogó, álmodozó, néha csapongó, bátor és erős nővel, aki voltál, aki vagy? Vagy már rég bezártad őt abba a fekete dobozba, aminek a kulcsát messzire eldobtad?
Bár, hallod néha a gyenge és erőtlen kopogtatást, ahogy megpróbál néha levegőhöz jutni, de kiengednéd-e, hogy ránézz végre, és igazi kapcsolatba kerülj vele?
Milyen lenne, ha együtt, kéz a kézben vonulhatnátok innentől kezdve végig az életen, kedvesen és repkedőn, vagy éppen lázas indulatoktól fűtve, seprűnyélen?
Elbújtál magad elől, a világ elől, mert másvalaki által közölt ítélet szerint nem vagy elég szép, és soha nem is leszel?
Ezek után ítéleteket gyártottál önmagadról, és megállás nélkül igyekeztél mindezt be is bizonyítani?
Mondd, milyen hatással van mindez a jelenlegi életedre?
Ha változtatnál, tégy egy pró…

Laza, szabad, reménnyel teli, kreatív „én”

Laza, szabad, reménnyel teli, kreatív „én”. Te tudod, hogy mit jelent ez?


Megtörténik-e veled is, hogy amikor autót vezetsz, egy tegnapi beszélgetés rossz emlékeivel gyötröd magad? Vagy azon töprengsz, hogyan került el a pároddal a minden esti vitatkozást?  Esetleg a kihangosított mobiltelefonodon szörfözöl ismerőstől ismerősig és csak úgy árad belőled a panasz a különböző konfliktusaid, állapotaid, csalódásaid miatt?  Ha ez vagy valami hasonló történik, biztos lehetsz benne, hogy a lehető legtávolabb vagy a laza, szabad, reménnyel teli, kreatív énedtől. Velem is van néha így. 
Amint észreveszem, megállok, félrehúzódok az úton, kiszállok az autóból, vagy többnyire csak leengedem a kocsi ablakát.  Megállok, és figyelek. 
Azt nézegetem, hallgatom, hogy mennyi minden vesz engem körül. Először csak a mellettem elszáguldó többi autós kerül a figyelmem középpontjába. Majd felnézek az égre, és meglátom a felhőket, egy-egy elsuhanó madarat.  Aztán felbukkan az útszélén egy közeli, keresgélő madár, va…

Többet szeretnél tudni a shiatsuról? Ezt nézd!

Fáj a hátam! Rendbe tudod hozni?


Több kérdés érkezett Tőletek hozzám az elmúlt időben, a shiatsu hatékonyságát illetően. Akinek még egyáltalán nem volt része shiatsu kezelésben, és nagy szüksége volna rá, csak még hezitál, annak javaslom ezeket a bejegyzéseket elolvasásra.
Az  első:
Ha rendszeresen járok shiatsu kezelésre, rendbe hozható-e a hátam?
Először is ki kell zárnunk az olyan komolyabb problémákat, mint a gerincsérv, a csigolyák kopása, csontritkulás, Scheuermann-szindróma, scoliosis, (oldalirányú gerincferdülés). Ezek kezelésére, fájdalmainak enyhítésére később térünk vissza.
Általában a helytelen testtartás, vagy a sok ülés következtében alakul ki az a fájdalom, melyet hátfájásnak hívunk, és aminek nem áll komolyabb szervi baj a hátterében. Okozhatja túlsúly is, ami fokozottan igénybe veszi a gerincet és az izmokat.
A shiatsu nézőpontjából a Hólyag meridián és a Vékonybél meridián érintettek, az életenergia, Csí vagy ezeken a helyeken szorul leginkább támogatásra. Általában a …