Ugrás a fő tartalomra

Gyógyító női percek

Közelségben az intimitással - fókuszban a NŐ
Gyógyító shiatsu kezelések


Minden 6-dik nő küszködik havonta az endometriózis fájdalmas tüneteivel. Mostanában az eddigieknél jóval nagyobb számban fordulnak hozzám a fájdalmas, görcsös menstruáció tüneteivel.

Ez a betegség nőgyógyászati szempontból nehezen diagnosztizálható időben, és az orvostudomány nem tud egyértelmű választ adni kialakulásának okára, ezért nem is tud konkrét módszert nyújtani a fájdalmakkal járó betegség megelőzésére. Láthatóan azonban azok a nők, akik már szültek, kisebb valószínűséggel fognak endometriózisban szenvedni, mint gyermektelen társaik.

Sajnos a kígyó most is a saját farkába harap, mert míg az egészséges nők minden hónapban 20-25 %-os eséllyel esnek teherbe, addig az endometriózis enyhe eseteiben is 7-10 %-osra csökken ez az esély. Súlyosabb elváltozásnál ez szinte lehetetlenné válik megfelelő kezelés, esetleges sebészeti beavatkozás nélkül, amit gyógyszerekkel, injekció kúrával készítenek elő a sikeresség érdekében. Felmerülhet ilyenkor a mesterséges megtermékenyítés lehetősége.

Mi is pontosan az endometriózis?

Az endometriózis az, amikor a méh nyálkahártyája máshol, a méhen kívül is megtalálható a szervezetben. Pl.: a hüvelyben, a petevezetékben, a húgyhólyagban, vagy a hasüregben fejlődik ki, telepszik meg, de orvosi beavatkozás is létrehozhatja. Fájdalmas menstruációval jár, és meddőség egyik oka lehet.

A görcsös, fájdalmas menzeszt a nők általában elviselik, tűrik, esetleg családi örökségnek tartják. „Már a nagymamámnak is nagy fájdalmai voltak lánykorában….” Ilyenkor bekapnak egy-két fájdalomcsillapítót, és szaladnak tovább.

Hormonjaid, immunrendszered jeleznek, s havonta felhívják a figyelmedet nőiségedre. Ciklikus történés ez, égi ritmus tartása. Nyálkahártyád is ciklikusan lökődik, távozik testedből. Fantasztikus lehetőséget kaptunk, mi nők a természet anyánktól a tisztulásra! Nyálkahártyád egyfajta belső védelmet, határt, korlátot jelöl, ami méhedben: a termékenység és védelem helyén van.

Ha ezzel van problémád, figyeled a saját ritmusod: úgy éled meg saját ciklusodat, ritmusodat, hogy az kövesse saját, belülről fakadó igényeidet? Vagy férfias magatartás vettél fel, férfias reakcióid vannak? 
Hol és hogyan blokkolod nőiségedet, termékenységedet? 
Esetleg túlzásokba esel, túlzóan, őrült módon hangsúlyozod azt, nem megfelelő helyen és időben? 
A női lét egyes elemei kezelhetetlenek számodra, és a nyálkahártya-váltás csak férfias/sebészeti úton lehetséges?

Kibontakoztatnád-e a nőiségedet, önmagad érdekében? 
Hajlandó lennél-e megélni a benned élő nőt, és megadni neki azt a kedvességet és tisztelet, amit ha ha megadnál, megváltozna tőle az életed? 

Hajlandó lennél e havonta bebújni a Vörös Sátorba?

Ha szeretnél ehhez segítséget, kezelést kapni, a shiatsu módszere, technikái segítségedre lehet. Olyan eszköztárral rendelkezik, mely megsegíti a hormonrendszert, hatékonyan oldja a testben lévő traumatikus blokkokat, támogatja az immunrendszert. 
Speciális meridiánjaid,  –melyek átszövik a belső szerveket, így a méhet, és a petefészkeket is-  segítségével pedig beindítja az energia szabad áramlását. Menstruációd könnyűvé, természetessé válik. Energiáid, erőd felszabadul.

Ahhoz, hogy ne túlélni akard, vajon minek kell megváltoznia benned? 

Mutatok egy olyan pontot, melynek kezelése csökkenti a fájdalmat, lazítja a méhed. Várandósság alatt tilos kezelni!


 A belső boka fölött mérj ki 3 ujjnyi távolságot, e felett van a lazító pont. Közvetlenül a sípcsont mellett van, és igen érzékeny. 

Ne feledd: Tested mint egyedi eleven szobrod, életed mint a legbensőségesebb művészeti alkotás.


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Hogyan töltsd fel a magnézium háztartásodat?

Ezt fogyaszd minden reggel, és újjászületsz Íme a mai reggelim: spenót, salátalevél, fél banán, fél alma
Vásároljunk a zöldségestől sötétzöld levélzöldségeket, minél sötétebb, annál jobb!
Magas magnéziumtartalmával hozzásegít a jobb emésztéshez, és a frissebb közérzetünk megtartásához, sejtjeink oxigén ellátását növeli!
Vághatunk bele uborkát, hagyma zöldjét, medvehagymát, spenótot, sóskát, salátát, rukkolát….. bármit, ami szép, élettel teli. 
Egy fél (na jó, negyed) citromot, egy kis aprított, nyers gyömbért is tehetsz hozzá, ha szereted. 
Citrom helyett tehetünk bele egy almát, banánt, vagy kiwit, ezektől édeskés lesz. 
Fokozatosan töltsük meg a turmixgép kancsóját, majd öntsük fel tisztított vízzel, és jó alaposan aprítsuk, turmixoljuk el.
Legyen belőle kb. 5-6 dl  folyadék. Ébredés után, éhgyomorra nemcsak a jobb emésztést segíti, hanem magnézium háztartásunkat is feltölti.
Nálam a reggel így indul: 

Egy evőkanálnyi útifűmaghéjat feloldok 3 dl vízben. Mivel nagyon hamar kocsonyás állagot…

Kertészkednék, de a fejfájásom nem engedi

Makacs fejfájás tavasszal
Szeretne megújulni, és fejfájás nélkül élni a tavasz erejével?

Magával ragadó, felejthetetlen élmények számomra a langyos tavaszi reggelek, amikor házunk teraszán állva gyönyörködöm a napfelkeltében. Körülnézve látom a természet megújulását, látom, ahogyan az élettelen fákba pezsgés, áramlás költözik, s a földből az ég felé törő erőteljes energiájukkal rügyeket fakasztanak. Csodálom ezt a megújuló, téli szürkeségét zöldre váltó kertet, a még törékeny, új hajtásokat, friss leveleket, puha fűszálakat. Ahogy a természetben, úgy az emberi életben is ez a megújulás ideje: a tavasz. Az új élet kezdete. Kibújunk nehéz kabátjainkból, ugyanakkor magunk mögött hagyjuk télen összegyűlt nehézségeinket. Megújulunk tavasz idején. Felfelé tekintünk, energiáinkat, erőinket kibontjuk, izmainkat új életre keltjük.
A Shiatsu tana szerint a tavasz a Fa elem képviselete alá tartozik, mely szerepet testünkben az izmok, és inak közvetítik. Maga az életteli mozgás is ezt jelképezi, ahog…

Te is ragyogsz tavasszal?

Ahogy a hétköznapi forgatagban, a zajos nagyvárosban rohanva intézed mindennapi teendőidet, van – e időd a legfontosabbra, aki nélkül nem lennél az, aki vagy?

Van-e időd, figyelmed Önmagadra?
Szóba állsz-e ezzel a kedves, csacsogó, álmodozó, néha csapongó, bátor és erős nővel, aki voltál, aki vagy? Vagy már rég bezártad őt abba a fekete dobozba, aminek a kulcsát messzire eldobtad?
Bár, hallod néha a gyenge és erőtlen kopogtatást, ahogy megpróbál néha levegőhöz jutni, de kiengednéd-e, hogy ránézz végre, és igazi kapcsolatba kerülj vele?
Milyen lenne, ha együtt, kéz a kézben vonulhatnátok innentől kezdve végig az életen, kedvesen és repkedőn, vagy éppen lázas indulatoktól fűtve, seprűnyélen?
Elbújtál magad elől, a világ elől, mert másvalaki által közölt ítélet szerint nem vagy elég szép, és soha nem is leszel?
Ezek után ítéleteket gyártottál önmagadról, és megállás nélkül igyekeztél mindezt be is bizonyítani?
Mondd, milyen hatással van mindez a jelenlegi életedre?
Ha változtatnál, tégy egy pró…