Ugrás a fő tartalomra

Gyógyító női percek

Közelségben az intimitással - fókuszban a NŐ




Gyógyító shiatsu kezelések


Minden 6-dik nő küszködik havonta az endometriózis fájdalmas tüneteivel. Mostanában az eddigieknél jóval nagyobb számban fordulnak hozzám a fájdalmas, görcsös menstruáció tüneteivel.

Ez a betegség nőgyógyászati szempontból nehezen diagnosztizálható időben, és az orvostudomány nem tud egyértelmű választ adni kialakulásának okára, ezért nem is tud konkrét módszert nyújtani a fájdalmakkal járó betegség megelőzésére. Láthatóan azonban azok a nők, akik már szültek, kisebb valószínűséggel fognak endometriózisban szenvedni, mint gyermektelen társaik.

Sajnos a kígyó most is a saját farkába harap, mert míg az egészséges nők minden hónapban 20-25 %-os eséllyel esnek teherbe, addig az endometriózis enyhe eseteiben is 7-10 %-osra csökken ez az esély. Súlyosabb elváltozásnál ez szinte lehetetlenné válik megfelelő kezelés, esetleges sebészeti beavatkozás nélkül, amit gyógyszerekkel, injekció kúrával készítenek elő a sikeresség érdekében. Felmerülhet ilyenkor a mesterséges megtermékenyítés lehetősége.

Mi is pontosan az endometriózis?

Az endometriózis az, amikor a méh nyálkahártyája máshol, a méhen kívül is megtalálható a szervezetben. Pl.: a hüvelyben, a petevezetékben, a húgyhólyagban, vagy a hasüregben fejlődik ki, telepszik meg, de orvosi beavatkozás is létrehozhatja. Fájdalmas menstruációval jár, és meddőség egyik oka lehet.

A görcsös, fájdalmas menzeszt a nők általában elviselik, tűrik, esetleg családi örökségnek tartják. „Már a nagymamámnak is nagy fájdalmai voltak lánykorában….” Ilyenkor bekapnak egy-két fájdalomcsillapítót, és szaladnak tovább.

Hormonjaid, immunrendszered jeleznek, s havonta felhívják a figyelmedet nőiségedre. Ciklikus történés ez, égi ritmus tartása. Nyálkahártyád is ciklikusan lökődik, távozik testedből. Fantasztikus lehetőséget kaptunk, mi nők a természet anyánktól a tisztulásra! Nyálkahártyád egyfajta belső védelmet, határt, korlátot jelöl, ami méhedben: a termékenység és védelem helyén van.

Ha ezzel van problémád, figyeled a saját ritmusod: úgy éled meg saját ciklusodat, ritmusodat, hogy az kövesse saját, belülről fakadó igényeidet? Vagy férfias magatartás vettél fel, férfias reakcióid vannak? 
Hol és hogyan blokkolod nőiségedet, termékenységedet? 
Esetleg túlzásokba esel, túlzóan, őrült módon hangsúlyozod azt, nem megfelelő helyen és időben? 
A női lét egyes elemei kezelhetetlenek számodra, és a nyálkahártya-váltás csak férfias/sebészeti úton lehetséges?

Kibontakoztatnád-e a nőiségedet, önmagad érdekében? 
Hajlandó lennél-e megélni a benned élő nőt, és megadni neki azt a kedvességet és tisztelet, amit ha ha megadnál, megváltozna tőle az életed? 

Hajlandó lennél e havonta bebújni a Vörös Sátorba?

Ha szeretnél ehhez segítséget, kezelést kapni, a shiatsu módszere, technikái segítségedre lehet. Olyan eszköztárral rendelkezik, mely megsegíti a hormonrendszert, hatékonyan oldja a testben lévő traumatikus blokkokat, támogatja az immunrendszert. 
Speciális meridiánjaid,  –melyek átszövik a belső szerveket, így a méhet, és a petefészkeket is-  segítségével pedig beindítja az energia szabad áramlását. Menstruációd könnyűvé, természetessé válik. Energiáid, erőd felszabadul.

Ahhoz, hogy ne túlélni akard, vajon minek kell megváltoznia benned? 

Mutatok egy olyan pontot, melynek kezelése csökkenti a fájdalmat, lazítja a méhed. Várandósság alatt tilos kezelni!


 A belső boka fölött mérj ki 3 ujjnyi távolságot, e felett van a lazító pont. Közvetlenül a sípcsont mellett van, és igen érzékeny. 

Ne feledd: Tested mint egyedi eleven szobrod, életed mint a legbensőségesebb művészeti alkotás.






Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Többet szeretnél tudni a shiatsuról? Ezt nézd!

Fáj a hátam! Rendbe tudod hozni?


Több kérdés érkezett Tőletek hozzám az elmúlt időben, a shiatsu hatékonyságát illetően. Akinek még egyáltalán nem volt része shiatsu kezelésben, és nagy szüksége volna rá, csak még hezitál, annak javaslom ezeket a bejegyzéseket elolvasásra.
Az  első:
Ha rendszeresen járok shiatsu kezelésre, rendbe hozható-e a hátam?
Először is ki kell zárnunk az olyan komolyabb problémákat, mint a gerincsérv, a csigolyák kopása, csontritkulás, Scheuermann-szindróma, scoliosis, (oldalirányú gerincferdülés). Ezek kezelésére, fájdalmainak enyhítésére később térünk vissza.
Általában a helytelen testtartás, vagy a sok ülés következtében alakul ki az a fájdalom, melyet hátfájásnak hívunk, és aminek nem áll komolyabb szervi baj a hátterében. Okozhatja túlsúly is, ami fokozottan igénybe veszi a gerincet és az izmokat.
A shiatsu nézőpontjából a Hólyag meridián és a Vékonybél meridián érintettek, az életenergia, Csí vagy ezeken a helyeken szorul leginkább támogatásra. Általában a …

Nyaki merevség, fájdalom? Recsegés, ropogás?

Recsegő nyakkal ébredsz minden nap?A nyak visszatükrözi a testünk egészségi állapotát.

Nemrégiben keresett meg egy fiatal hölgy, aki, munkájából adódóan naponta legalább 8 órát tölt el a monitor előtt. Szinte már állandósult helytelen, előregörnyedő testtartása, és fejének súlyát szinte kizárólag nyaki izmainak hátsó része tartotta. 
Ebben a kialakult rossz pozícióban a terhet viselő izmok állandó feszültségben vannak: ezért az itt lévő szövetek nem jutnak megfelelő mennyiségű tápanyaghoz,  valamint az itt futó meridiánok blokkolódnak, bennük az életenergia nem tud akadálytalanul tovább haladni.  Ez az ő esetében hatalmas recsegésekkel, kattogással, merevséggel járt, és persze nem kis fájdalommal. 
A nyak fájdalmainak hátterében gyakran az állandósult stresszes élethelyzet áll.  A pszichés feszültséggel együtt jár az izmok állandó feszessége. A folytonosan feszültségben tartott testrészek hamar fájdalmassá válnak, a csigolyák körüli izmok, inak, szalagok sérülése is fájdalommal jár.
Mi állha…

Laza, szabad, reménnyel teli, kreatív „én”

Laza, szabad, reménnyel teli, kreatív „én”. Te tudod, hogy mit jelent ez?


Megtörténik-e veled is, hogy amikor autót vezetsz, egy tegnapi beszélgetés rossz emlékeivel gyötröd magad? Vagy azon töprengsz, hogyan került el a pároddal a minden esti vitatkozást?  Esetleg a kihangosított mobiltelefonodon szörfözöl ismerőstől ismerősig és csak úgy árad belőled a panasz a különböző konfliktusaid, állapotaid, csalódásaid miatt?  Ha ez vagy valami hasonló történik, biztos lehetsz benne, hogy a lehető legtávolabb vagy a laza, szabad, reménnyel teli, kreatív énedtől. Velem is van néha így. 
Amint észreveszem, megállok, félrehúzódok az úton, kiszállok az autóból, vagy többnyire csak leengedem a kocsi ablakát.  Megállok, és figyelek. 
Azt nézegetem, hallgatom, hogy mennyi minden vesz engem körül. Először csak a mellettem elszáguldó többi autós kerül a figyelmem középpontjába. Majd felnézek az égre, és meglátom a felhőket, egy-egy elsuhanó madarat.  Aztán felbukkan az útszélén egy közeli, keresgélő madár, va…