Ugrás a fő tartalomra

Segít-e a shiatsu a méregtelenítésben?


További kérdésekre válaszolvaA válaszom igen. De miért van erre szükség?


Mert a szervezet rossz közérzettel válaszol a mérgek jelenlétére, hogyha elhanyagolva érzi magát. Ízületi fájdalmak jelentkezhetnek, lehetsz folyton fáradt, rosszkedvű, lehet csúnya, pattanásos a bőröd, lehet rossz az emésztésed, puffadhatsz. Hosszú távon pedig szerveket, vagy élettani folyamatokat érintő problémáid lehetnek.
Nézzük meg, milyen előnyünk származhat abból, ha méregtelenítjük, tisztán tartjuk testünket.

Régóta ismert, és alkalmazott eljárás a böjt, melynek során a szilárd tápanyagot megvonjuk a testtől. Hatalmas energia szabadul fel ilyenkor, mert nem kell szervezetünknek az emésztéssel bajlódnia, ami legalább 70 % erőt emészt fel, így szellemi kapacitásunk megnövekszik, gondolataink tisztulnak, testünk ruganyosabbá válik. Immunrendszerünk megerősödik, gyorsabban tud regenerálódni. Többféle böjt ismert, általában 3-5-7 napig tart a szilárd étel megvonása, majd fokozatosan térünk vissza a megszokott étrendhez. A sok folyadék és a minimálisra –vagy nullára- csökkentett méreganyag segíti a testet az öntisztulásban.

A böjt sikere mindig az elszántságodon múlik! Azon az erőn, hogy mennyire köteleződsz el magad mellett, mennyire fontos neked tested, egészséged megóvása. Természetesen ez a folyamat rendszeres ismétlést igényel, minél többször tehermentesítjük testünket, annál könnyebben végzi majd a dolgát. A legideálisabb negyed évente végezni a kúrát.

Egy ilyen folyamatban igen hatékony segítség a shiatsu.
Többször kezeltem már böjt táborokban is, ahol megsokszorozta a tisztulás hatékonyságát, gyorsaságát a shiatsu kezelés. Egy teljes böjt alatt leginkább a máj, a vesék, a tüdő, és a vastagbél érintettek, legutóbbinak az állapotát, a shiatsu szemlélete szerint a bőr tisztasága tükrözi vissza.

A máj méregtelenítéséhez, kezeléséhez kezdjük a napot keserű tea fogyasztásával. Ez lehet cickafark, vagy ezerjófű. A shiatsu kezelésben a máj és az epehólyag energia pályáját érintem. 

Lehetőséged van segíteni a testednek a tisztulás folyamatában, 2 hatékony, a Máj meridiánon lévő pontot mutatok be neked:
 Mindkét pont felszabadítja a máj energetikáját, így segít a méregtelenítésben. A fenti pont érzékeny, ezért figyelmesen kezeljük. Tartsuk a hüvelyujjunkat legalább két percig mindkét helyen, és figyeljük, hogyan lazít el. Sóhajtással elengedhetjük mindazt, amire már nincs szükségünk. 
Fejfájás megszüntetésében is segít! Mindkét lábon végezzük el a pontnyomásokat.
Várandósság alatt ne kezeljük! Ne feledd: Tested mint egyedi eleven szobrod, életed mint a legbensőségesebb művészeti alkotás.
Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Hogyan töltsd fel a magnézium háztartásodat?

Ezt fogyaszd minden reggel, és újjászületsz Íme a mai reggelim: spenót, salátalevél, fél banán, fél alma
Vásároljunk a zöldségestől sötétzöld levélzöldségeket, minél sötétebb, annál jobb!
Magas magnéziumtartalmával hozzásegít a jobb emésztéshez, és a frissebb közérzetünk megtartásához, sejtjeink oxigén ellátását növeli!
Vághatunk bele uborkát, hagyma zöldjét, medvehagymát, spenótot, sóskát, salátát, rukkolát….. bármit, ami szép, élettel teli. 
Egy fél (na jó, negyed) citromot, egy kis aprított, nyers gyömbért is tehetsz hozzá, ha szereted. 
Citrom helyett tehetünk bele egy almát, banánt, vagy kiwit, ezektől édeskés lesz. 
Fokozatosan töltsük meg a turmixgép kancsóját, majd öntsük fel tisztított vízzel, és jó alaposan aprítsuk, turmixoljuk el.
Legyen belőle kb. 5-6 dl  folyadék. Ébredés után, éhgyomorra nemcsak a jobb emésztést segíti, hanem magnézium háztartásunkat is feltölti.
Nálam a reggel így indul: 

Egy evőkanálnyi útifűmaghéjat feloldok 3 dl vízben. Mivel nagyon hamar kocsonyás állagot…

Kertészkednék, de a fejfájásom nem engedi

Makacs fejfájás tavasszal
Szeretne megújulni, és fejfájás nélkül élni a tavasz erejével?

Magával ragadó, felejthetetlen élmények számomra a langyos tavaszi reggelek, amikor házunk teraszán állva gyönyörködöm a napfelkeltében. Körülnézve látom a természet megújulását, látom, ahogyan az élettelen fákba pezsgés, áramlás költözik, s a földből az ég felé törő erőteljes energiájukkal rügyeket fakasztanak. Csodálom ezt a megújuló, téli szürkeségét zöldre váltó kertet, a még törékeny, új hajtásokat, friss leveleket, puha fűszálakat. Ahogy a természetben, úgy az emberi életben is ez a megújulás ideje: a tavasz. Az új élet kezdete. Kibújunk nehéz kabátjainkból, ugyanakkor magunk mögött hagyjuk télen összegyűlt nehézségeinket. Megújulunk tavasz idején. Felfelé tekintünk, energiáinkat, erőinket kibontjuk, izmainkat új életre keltjük.
A Shiatsu tana szerint a tavasz a Fa elem képviselete alá tartozik, mely szerepet testünkben az izmok, és inak közvetítik. Maga az életteli mozgás is ezt jelképezi, ahog…

Te is ragyogsz tavasszal?

Ahogy a hétköznapi forgatagban, a zajos nagyvárosban rohanva intézed mindennapi teendőidet, van – e időd a legfontosabbra, aki nélkül nem lennél az, aki vagy?

Van-e időd, figyelmed Önmagadra?
Szóba állsz-e ezzel a kedves, csacsogó, álmodozó, néha csapongó, bátor és erős nővel, aki voltál, aki vagy? Vagy már rég bezártad őt abba a fekete dobozba, aminek a kulcsát messzire eldobtad?
Bár, hallod néha a gyenge és erőtlen kopogtatást, ahogy megpróbál néha levegőhöz jutni, de kiengednéd-e, hogy ránézz végre, és igazi kapcsolatba kerülj vele?
Milyen lenne, ha együtt, kéz a kézben vonulhatnátok innentől kezdve végig az életen, kedvesen és repkedőn, vagy éppen lázas indulatoktól fűtve, seprűnyélen?
Elbújtál magad elől, a világ elől, mert másvalaki által közölt ítélet szerint nem vagy elég szép, és soha nem is leszel?
Ezek után ítéleteket gyártottál önmagadról, és megállás nélkül igyekeztél mindezt be is bizonyítani?
Mondd, milyen hatással van mindez a jelenlegi életedre?
Ha változtatnál, tégy egy pró…