Ugrás a fő tartalomra

Segít-e a shiatsu a méregtelenítésben?


További kérdésekre válaszolvaA válaszom igen. De miért van erre szükség?


Mert a szervezet rossz közérzettel válaszol a mérgek jelenlétére, hogyha elhanyagolva érzi magát. Ízületi fájdalmak jelentkezhetnek, lehetsz folyton fáradt, rosszkedvű, lehet csúnya, pattanásos a bőröd, lehet rossz az emésztésed, puffadhatsz. Hosszú távon pedig szerveket, vagy élettani folyamatokat érintő problémáid lehetnek.
Nézzük meg, milyen előnyünk származhat abból, ha méregtelenítjük, tisztán tartjuk testünket.

Régóta ismert, és alkalmazott eljárás a böjt, melynek során a szilárd tápanyagot megvonjuk a testtől. Hatalmas energia szabadul fel ilyenkor, mert nem kell szervezetünknek az emésztéssel bajlódnia, ami legalább 70 % erőt emészt fel, így szellemi kapacitásunk megnövekszik, gondolataink tisztulnak, testünk ruganyosabbá válik. Immunrendszerünk megerősödik, gyorsabban tud regenerálódni. Többféle böjt ismert, általában 3-5-7 napig tart a szilárd étel megvonása, majd fokozatosan térünk vissza a megszokott étrendhez. A sok folyadék és a minimálisra –vagy nullára- csökkentett méreganyag segíti a testet az öntisztulásban.

A böjt sikere mindig az elszántságodon múlik! Azon az erőn, hogy mennyire köteleződsz el magad mellett, mennyire fontos neked tested, egészséged megóvása. Természetesen ez a folyamat rendszeres ismétlést igényel, minél többször tehermentesítjük testünket, annál könnyebben végzi majd a dolgát. A legideálisabb negyed évente végezni a kúrát.

Egy ilyen folyamatban igen hatékony segítség a shiatsu.
Többször kezeltem már böjt táborokban is, ahol megsokszorozta a tisztulás hatékonyságát, gyorsaságát a shiatsu kezelés. Egy teljes böjt alatt leginkább a máj, a vesék, a tüdő, és a vastagbél érintettek, legutóbbinak az állapotát, a shiatsu szemlélete szerint a bőr tisztasága tükrözi vissza.

A máj méregtelenítéséhez, kezeléséhez kezdjük a napot keserű tea fogyasztásával. Ez lehet cickafark, vagy ezerjófű. A shiatsu kezelésben a máj és az epehólyag energia pályáját érintem. 

Lehetőséged van segíteni a testednek a tisztulás folyamatában, 2 hatékony, a Máj meridiánon lévő pontot mutatok be neked:
 Mindkét pont felszabadítja a máj energetikáját, így segít a méregtelenítésben. A fenti pont érzékeny, ezért figyelmesen kezeljük. Tartsuk a hüvelyujjunkat legalább két percig mindkét helyen, és figyeljük, hogyan lazít el. Sóhajtással elengedhetjük mindazt, amire már nincs szükségünk. 
Fejfájás megszüntetésében is segít! Mindkét lábon végezzük el a pontnyomásokat.
Várandósság alatt ne kezeljük! Ne feledd: Tested mint egyedi eleven szobrod, életed mint a legbensőségesebb művészeti alkotás.
Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Többet szeretnél tudni a shiatsuról? Ezt nézd!

Fáj a hátam! Rendbe tudod hozni?


Több kérdés érkezett Tőletek hozzám az elmúlt időben, a shiatsu hatékonyságát illetően. Akinek még egyáltalán nem volt része shiatsu kezelésben, és nagy szüksége volna rá, csak még hezitál, annak javaslom ezeket a bejegyzéseket elolvasásra.
Az  első:
Ha rendszeresen járok shiatsu kezelésre, rendbe hozható-e a hátam?
Először is ki kell zárnunk az olyan komolyabb problémákat, mint a gerincsérv, a csigolyák kopása, csontritkulás, Scheuermann-szindróma, scoliosis, (oldalirányú gerincferdülés). Ezek kezelésére, fájdalmainak enyhítésére később térünk vissza.
Általában a helytelen testtartás, vagy a sok ülés következtében alakul ki az a fájdalom, melyet hátfájásnak hívunk, és aminek nem áll komolyabb szervi baj a hátterében. Okozhatja túlsúly is, ami fokozottan igénybe veszi a gerincet és az izmokat.
A shiatsu nézőpontjából a Hólyag meridián és a Vékonybél meridián érintettek, az életenergia, Csí vagy ezeken a helyeken szorul leginkább támogatásra. Általában a …

Nyaki merevség, fájdalom? Recsegés, ropogás?

Recsegő nyakkal ébredsz minden nap?A nyak visszatükrözi a testünk egészségi állapotát.

Nemrégiben keresett meg egy fiatal hölgy, aki, munkájából adódóan naponta legalább 8 órát tölt el a monitor előtt. Szinte már állandósult helytelen, előregörnyedő testtartása, és fejének súlyát szinte kizárólag nyaki izmainak hátsó része tartotta. 
Ebben a kialakult rossz pozícióban a terhet viselő izmok állandó feszültségben vannak: ezért az itt lévő szövetek nem jutnak megfelelő mennyiségű tápanyaghoz,  valamint az itt futó meridiánok blokkolódnak, bennük az életenergia nem tud akadálytalanul tovább haladni.  Ez az ő esetében hatalmas recsegésekkel, kattogással, merevséggel járt, és persze nem kis fájdalommal. 
A nyak fájdalmainak hátterében gyakran az állandósult stresszes élethelyzet áll.  A pszichés feszültséggel együtt jár az izmok állandó feszessége. A folytonosan feszültségben tartott testrészek hamar fájdalmassá válnak, a csigolyák körüli izmok, inak, szalagok sérülése is fájdalommal jár.
Mi állha…

Laza, szabad, reménnyel teli, kreatív „én”

Laza, szabad, reménnyel teli, kreatív „én”. Te tudod, hogy mit jelent ez?


Megtörténik-e veled is, hogy amikor autót vezetsz, egy tegnapi beszélgetés rossz emlékeivel gyötröd magad? Vagy azon töprengsz, hogyan került el a pároddal a minden esti vitatkozást?  Esetleg a kihangosított mobiltelefonodon szörfözöl ismerőstől ismerősig és csak úgy árad belőled a panasz a különböző konfliktusaid, állapotaid, csalódásaid miatt?  Ha ez vagy valami hasonló történik, biztos lehetsz benne, hogy a lehető legtávolabb vagy a laza, szabad, reménnyel teli, kreatív énedtől. Velem is van néha így. 
Amint észreveszem, megállok, félrehúzódok az úton, kiszállok az autóból, vagy többnyire csak leengedem a kocsi ablakát.  Megállok, és figyelek. 
Azt nézegetem, hallgatom, hogy mennyi minden vesz engem körül. Először csak a mellettem elszáguldó többi autós kerül a figyelmem középpontjába. Majd felnézek az égre, és meglátom a felhőket, egy-egy elsuhanó madarat.  Aztán felbukkan az útszélén egy közeli, keresgélő madár, va…