Ugrás a fő tartalomra

Volna kedved hozzá?


Te kit választanál?


Az alábbiakban három vendégem élményéről olvashatsz, arról, milyen is volt nekik részt venni a shiatsu kezelésben. 
Mit gondolsz, Neked milyen lenne?


"A shiatsu masszázsról az erőszakmentesség jut eszembe. Egy végtelenül gyengéd, érzékeny módszer, amely ugyanakkor csodákra képes. Györgyi szinte észrevétlenül tette helyére a két évtizede fájó keresztcsonti területem. Tetszett, hogy a terapeuta ráhangolódik a páciensre, energiákkal, nem izomerővel dolgozik.Testileg, lelkileg rendberakott."

D. Anna, jógaoktató

"Családi örökség, hogy ahogy halad előre az idő a hátam, különösen felül a két lapocka között és egy kicsit feljebb, egyre gyakrabban fáj. Az izmaim olyannyira befeszülnek, hogy az az érzésem, mintha valami vasmellényt raktak volna rám. Fokozódik a fájdalom, ha sokat dolgom, mivel ülőmunkát végzek. Pedig sportolok, külön gerinctornát is csinálok hetente többször, mégsem tudtam magamnak úgy kilazítani és beállítani a hátam felső szakaszát, hogy ne okozzon ez folyamatos kínlódást.
Végül a shiatsu segített.
Már az első kezelés után lazább lett a vállam, a lapocka közötti rész, nem is fájt annyira, és az ismerőseim azt mondták, hogy sokkal egyenesebben tartom magam.
Nagyjából a hatodik után pedig látványos javulás lépett fel.”
M. Vanda, újságíró

"Nekem igazából abban segített a shiatsu, hogy egy feszült, stresszes élethelyzetben, amikor ez testi szinten is megjelenik, el tudjak lazulni. Mivel nekem állandóan pörög az agyam, az ilyen fizikai szintű kezelések segítenek az elmémet kikapcsolni. Ráhangolódok a finom érintésre és átadom magam ennek az áramlásnak."
K. Kata, lélek mentor, life coach


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Te is ragyogsz tavasszal?

Ahogy a hétköznapi forgatagban, a zajos nagyvárosban rohanva intézed mindennapi teendőidet, van – e időd a legfontosabbra, aki nélkül nem lennél az, aki vagy?

Van-e időd, figyelmed Önmagadra?
Szóba állsz-e ezzel a kedves, csacsogó, álmodozó, néha csapongó, bátor és erős nővel, aki voltál, aki vagy? Vagy már rég bezártad őt abba a fekete dobozba, aminek a kulcsát messzire eldobtad?
Bár, hallod néha a gyenge és erőtlen kopogtatást, ahogy megpróbál néha levegőhöz jutni, de kiengednéd-e, hogy ránézz végre, és igazi kapcsolatba kerülj vele?
Milyen lenne, ha együtt, kéz a kézben vonulhatnátok innentől kezdve végig az életen, kedvesen és repkedőn, vagy éppen lázas indulatoktól fűtve, seprűnyélen?
Elbújtál magad elől, a világ elől, mert másvalaki által közölt ítélet szerint nem vagy elég szép, és soha nem is leszel?
Ezek után ítéleteket gyártottál önmagadról, és megállás nélkül igyekeztél mindezt be is bizonyítani?
Mondd, milyen hatással van mindez a jelenlegi életedre?
Ha változtatnál, tégy egy pró…

Laza, szabad, reménnyel teli, kreatív „én”

Laza, szabad, reménnyel teli, kreatív „én”. Te tudod, hogy mit jelent ez?


Megtörténik-e veled is, hogy amikor autót vezetsz, egy tegnapi beszélgetés rossz emlékeivel gyötröd magad? Vagy azon töprengsz, hogyan került el a pároddal a minden esti vitatkozást?  Esetleg a kihangosított mobiltelefonodon szörfözöl ismerőstől ismerősig és csak úgy árad belőled a panasz a különböző konfliktusaid, állapotaid, csalódásaid miatt?  Ha ez vagy valami hasonló történik, biztos lehetsz benne, hogy a lehető legtávolabb vagy a laza, szabad, reménnyel teli, kreatív énedtől. Velem is van néha így. 
Amint észreveszem, megállok, félrehúzódok az úton, kiszállok az autóból, vagy többnyire csak leengedem a kocsi ablakát.  Megállok, és figyelek. 
Azt nézegetem, hallgatom, hogy mennyi minden vesz engem körül. Először csak a mellettem elszáguldó többi autós kerül a figyelmem középpontjába. Majd felnézek az égre, és meglátom a felhőket, egy-egy elsuhanó madarat.  Aztán felbukkan az útszélén egy közeli, keresgélő madár, va…

Többet szeretnél tudni a shiatsuról? Ezt nézd!

Fáj a hátam! Rendbe tudod hozni?


Több kérdés érkezett Tőletek hozzám az elmúlt időben, a shiatsu hatékonyságát illetően. Akinek még egyáltalán nem volt része shiatsu kezelésben, és nagy szüksége volna rá, csak még hezitál, annak javaslom ezeket a bejegyzéseket elolvasásra.
Az  első:
Ha rendszeresen járok shiatsu kezelésre, rendbe hozható-e a hátam?
Először is ki kell zárnunk az olyan komolyabb problémákat, mint a gerincsérv, a csigolyák kopása, csontritkulás, Scheuermann-szindróma, scoliosis, (oldalirányú gerincferdülés). Ezek kezelésére, fájdalmainak enyhítésére később térünk vissza.
Általában a helytelen testtartás, vagy a sok ülés következtében alakul ki az a fájdalom, melyet hátfájásnak hívunk, és aminek nem áll komolyabb szervi baj a hátterében. Okozhatja túlsúly is, ami fokozottan igénybe veszi a gerincet és az izmokat.
A shiatsu nézőpontjából a Hólyag meridián és a Vékonybél meridián érintettek, az életenergia, Csí vagy ezeken a helyeken szorul leginkább támogatásra. Általában a …