Ugrás a fő tartalomra

Volna kedved hozzá?


Te kit választanál?


Az alábbiakban három vendégem élményéről olvashatsz, arról, milyen is volt nekik részt venni a shiatsu kezelésben. 
Mit gondolsz, Neked milyen lenne?


"A shiatsu masszázsról az erőszakmentesség jut eszembe. Egy végtelenül gyengéd, érzékeny módszer, amely ugyanakkor csodákra képes. Györgyi szinte észrevétlenül tette helyére a két évtizede fájó keresztcsonti területem. Tetszett, hogy a terapeuta ráhangolódik a páciensre, energiákkal, nem izomerővel dolgozik.Testileg, lelkileg rendberakott."

D. Anna, jógaoktató

"Családi örökség, hogy ahogy halad előre az idő a hátam, különösen felül a két lapocka között és egy kicsit feljebb, egyre gyakrabban fáj. Az izmaim olyannyira befeszülnek, hogy az az érzésem, mintha valami vasmellényt raktak volna rám. Fokozódik a fájdalom, ha sokat dolgom, mivel ülőmunkát végzek. Pedig sportolok, külön gerinctornát is csinálok hetente többször, mégsem tudtam magamnak úgy kilazítani és beállítani a hátam felső szakaszát, hogy ne okozzon ez folyamatos kínlódást.
Végül a shiatsu segített.
Már az első kezelés után lazább lett a vállam, a lapocka közötti rész, nem is fájt annyira, és az ismerőseim azt mondták, hogy sokkal egyenesebben tartom magam.
Nagyjából a hatodik után pedig látványos javulás lépett fel.”
M. Vanda, újságíró

"Nekem igazából abban segített a shiatsu, hogy egy feszült, stresszes élethelyzetben, amikor ez testi szinten is megjelenik, el tudjak lazulni. Mivel nekem állandóan pörög az agyam, az ilyen fizikai szintű kezelések segítenek az elmémet kikapcsolni. Ráhangolódok a finom érintésre és átadom magam ennek az áramlásnak."
K. Kata, lélek mentor, life coach


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Többet szeretnél tudni a shiatsuról? Ezt nézd!

Fáj a hátam! Rendbe tudod hozni?


Több kérdés érkezett Tőletek hozzám az elmúlt időben, a shiatsu hatékonyságát illetően. Akinek még egyáltalán nem volt része shiatsu kezelésben, és nagy szüksége volna rá, csak még hezitál, annak javaslom ezeket a bejegyzéseket elolvasásra.
Az  első:
Ha rendszeresen járok shiatsu kezelésre, rendbe hozható-e a hátam?
Először is ki kell zárnunk az olyan komolyabb problémákat, mint a gerincsérv, a csigolyák kopása, csontritkulás, Scheuermann-szindróma, scoliosis, (oldalirányú gerincferdülés). Ezek kezelésére, fájdalmainak enyhítésére később térünk vissza.
Általában a helytelen testtartás, vagy a sok ülés következtében alakul ki az a fájdalom, melyet hátfájásnak hívunk, és aminek nem áll komolyabb szervi baj a hátterében. Okozhatja túlsúly is, ami fokozottan igénybe veszi a gerincet és az izmokat.
A shiatsu nézőpontjából a Hólyag meridián és a Vékonybél meridián érintettek, az életenergia, Csí vagy ezeken a helyeken szorul leginkább támogatásra. Általában a …

Nyaki merevség, fájdalom? Recsegés, ropogás?

Recsegő nyakkal ébredsz minden nap?A nyak visszatükrözi a testünk egészségi állapotát.

Nemrégiben keresett meg egy fiatal hölgy, aki, munkájából adódóan naponta legalább 8 órát tölt el a monitor előtt. Szinte már állandósult helytelen, előregörnyedő testtartása, és fejének súlyát szinte kizárólag nyaki izmainak hátsó része tartotta. 
Ebben a kialakult rossz pozícióban a terhet viselő izmok állandó feszültségben vannak: ezért az itt lévő szövetek nem jutnak megfelelő mennyiségű tápanyaghoz,  valamint az itt futó meridiánok blokkolódnak, bennük az életenergia nem tud akadálytalanul tovább haladni.  Ez az ő esetében hatalmas recsegésekkel, kattogással, merevséggel járt, és persze nem kis fájdalommal. 
A nyak fájdalmainak hátterében gyakran az állandósult stresszes élethelyzet áll.  A pszichés feszültséggel együtt jár az izmok állandó feszessége. A folytonosan feszültségben tartott testrészek hamar fájdalmassá válnak, a csigolyák körüli izmok, inak, szalagok sérülése is fájdalommal jár.
Mi állha…

Laza, szabad, reménnyel teli, kreatív „én”

Laza, szabad, reménnyel teli, kreatív „én”. Te tudod, hogy mit jelent ez?


Megtörténik-e veled is, hogy amikor autót vezetsz, egy tegnapi beszélgetés rossz emlékeivel gyötröd magad? Vagy azon töprengsz, hogyan került el a pároddal a minden esti vitatkozást?  Esetleg a kihangosított mobiltelefonodon szörfözöl ismerőstől ismerősig és csak úgy árad belőled a panasz a különböző konfliktusaid, állapotaid, csalódásaid miatt?  Ha ez vagy valami hasonló történik, biztos lehetsz benne, hogy a lehető legtávolabb vagy a laza, szabad, reménnyel teli, kreatív énedtől. Velem is van néha így. 
Amint észreveszem, megállok, félrehúzódok az úton, kiszállok az autóból, vagy többnyire csak leengedem a kocsi ablakát.  Megállok, és figyelek. 
Azt nézegetem, hallgatom, hogy mennyi minden vesz engem körül. Először csak a mellettem elszáguldó többi autós kerül a figyelmem középpontjába. Majd felnézek az égre, és meglátom a felhőket, egy-egy elsuhanó madarat.  Aztán felbukkan az útszélén egy közeli, keresgélő madár, va…