Ugrás a fő tartalomra

Volna kedved hozzá?


Te kit választanál?


Az alábbiakban három vendégem élményéről olvashatsz, arról, milyen is volt nekik részt venni a shiatsu kezelésben. 
Mit gondolsz, Neked milyen lenne?


"A shiatsu masszázsról az erőszakmentesség jut eszembe. Egy végtelenül gyengéd, érzékeny módszer, amely ugyanakkor csodákra képes. Györgyi szinte észrevétlenül tette helyére a két évtizede fájó keresztcsonti területem. Tetszett, hogy a terapeuta ráhangolódik a páciensre, energiákkal, nem izomerővel dolgozik.Testileg, lelkileg rendberakott."

D. Anna, jógaoktató

"Családi örökség, hogy ahogy halad előre az idő a hátam, különösen felül a két lapocka között és egy kicsit feljebb, egyre gyakrabban fáj. Az izmaim olyannyira befeszülnek, hogy az az érzésem, mintha valami vasmellényt raktak volna rám. Fokozódik a fájdalom, ha sokat dolgom, mivel ülőmunkát végzek. Pedig sportolok, külön gerinctornát is csinálok hetente többször, mégsem tudtam magamnak úgy kilazítani és beállítani a hátam felső szakaszát, hogy ne okozzon ez folyamatos kínlódást.
Végül a shiatsu segített.
Már az első kezelés után lazább lett a vállam, a lapocka közötti rész, nem is fájt annyira, és az ismerőseim azt mondták, hogy sokkal egyenesebben tartom magam.
Nagyjából a hatodik után pedig látványos javulás lépett fel.”
M. Vanda, újságíró

"Nekem igazából abban segített a shiatsu, hogy egy feszült, stresszes élethelyzetben, amikor ez testi szinten is megjelenik, el tudjak lazulni. Mivel nekem állandóan pörög az agyam, az ilyen fizikai szintű kezelések segítenek az elmémet kikapcsolni. Ráhangolódok a finom érintésre és átadom magam ennek az áramlásnak."
K. Kata, lélek mentor, life coach


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Hogyan töltsd fel a magnézium háztartásodat?

Ezt fogyaszd minden reggel, és újjászületsz Íme a mai reggelim: spenót, salátalevél, fél banán, fél alma
Vásároljunk a zöldségestől sötétzöld levélzöldségeket, minél sötétebb, annál jobb!
Magas magnéziumtartalmával hozzásegít a jobb emésztéshez, és a frissebb közérzetünk megtartásához, sejtjeink oxigén ellátását növeli!
Vághatunk bele uborkát, hagyma zöldjét, medvehagymát, spenótot, sóskát, salátát, rukkolát….. bármit, ami szép, élettel teli. 
Egy fél (na jó, negyed) citromot, egy kis aprított, nyers gyömbért is tehetsz hozzá, ha szereted. 
Citrom helyett tehetünk bele egy almát, banánt, vagy kiwit, ezektől édeskés lesz. 
Fokozatosan töltsük meg a turmixgép kancsóját, majd öntsük fel tisztított vízzel, és jó alaposan aprítsuk, turmixoljuk el.
Legyen belőle kb. 5-6 dl  folyadék. Ébredés után, éhgyomorra nemcsak a jobb emésztést segíti, hanem magnézium háztartásunkat is feltölti.
Nálam a reggel így indul: 

Egy evőkanálnyi útifűmaghéjat feloldok 3 dl vízben. Mivel nagyon hamar kocsonyás állagot…

Kertészkednék, de a fejfájásom nem engedi

Makacs fejfájás tavasszal
Szeretne megújulni, és fejfájás nélkül élni a tavasz erejével?

Magával ragadó, felejthetetlen élmények számomra a langyos tavaszi reggelek, amikor házunk teraszán állva gyönyörködöm a napfelkeltében. Körülnézve látom a természet megújulását, látom, ahogyan az élettelen fákba pezsgés, áramlás költözik, s a földből az ég felé törő erőteljes energiájukkal rügyeket fakasztanak. Csodálom ezt a megújuló, téli szürkeségét zöldre váltó kertet, a még törékeny, új hajtásokat, friss leveleket, puha fűszálakat. Ahogy a természetben, úgy az emberi életben is ez a megújulás ideje: a tavasz. Az új élet kezdete. Kibújunk nehéz kabátjainkból, ugyanakkor magunk mögött hagyjuk télen összegyűlt nehézségeinket. Megújulunk tavasz idején. Felfelé tekintünk, energiáinkat, erőinket kibontjuk, izmainkat új életre keltjük.
A Shiatsu tana szerint a tavasz a Fa elem képviselete alá tartozik, mely szerepet testünkben az izmok, és inak közvetítik. Maga az életteli mozgás is ezt jelképezi, ahog…

Te is ragyogsz tavasszal?

Ahogy a hétköznapi forgatagban, a zajos nagyvárosban rohanva intézed mindennapi teendőidet, van – e időd a legfontosabbra, aki nélkül nem lennél az, aki vagy?

Van-e időd, figyelmed Önmagadra?
Szóba állsz-e ezzel a kedves, csacsogó, álmodozó, néha csapongó, bátor és erős nővel, aki voltál, aki vagy? Vagy már rég bezártad őt abba a fekete dobozba, aminek a kulcsát messzire eldobtad?
Bár, hallod néha a gyenge és erőtlen kopogtatást, ahogy megpróbál néha levegőhöz jutni, de kiengednéd-e, hogy ránézz végre, és igazi kapcsolatba kerülj vele?
Milyen lenne, ha együtt, kéz a kézben vonulhatnátok innentől kezdve végig az életen, kedvesen és repkedőn, vagy éppen lázas indulatoktól fűtve, seprűnyélen?
Elbújtál magad elől, a világ elől, mert másvalaki által közölt ítélet szerint nem vagy elég szép, és soha nem is leszel?
Ezek után ítéleteket gyártottál önmagadról, és megállás nélkül igyekeztél mindezt be is bizonyítani?
Mondd, milyen hatással van mindez a jelenlegi életedre?
Ha változtatnál, tégy egy pró…