Ugrás a fő tartalomra

Hogyan várjuk méltósággal az öregkort?

Idősen is fiatalon
Bölcs nagyapám még tudta a titkot, mikor az őszi kertben lassan botorkált a sárguló barackfák között, és egyesével vette szemügyre a sárguló, kopott barnává váló növényeit. Kezében állandóan ott volt valamilyen kerti szerszám, sajgó porcikái ellenére sem tudott megállni sohasem. Imádta a természetet, ahogyan minden évben koppanva földet érnek az őszi termések, majd a tél elmúltával újra illatos pompájában ragyog a tavasz. Idős korában is aktív volt, bár nem jár wellness kezelésekre. Az ő wellnesse a kertje volt, az a jó pár négyszögölnyi terület, amit minden évben, hősiesen gondozott. Ez volt az ő utolsó éveinek fitnesz-terme.

De mit tehet ma az az idős ember, aki a városban, kisvárosban él, és nincs már kert, a séták is unalmassá váltak egyedül? Hogyan frissülhetne teste, lelke?

Nem túl biztató a helyzet az egészség-tudatosság szempontjából hazánkban sem. A mozgásszegény életmód, a dohányzás, az egészségtelen táplálkozás egyre nagyobb mértékben rombol. Nagy a veszély, a halálozási arány nagyon magas, pedig megfelelő életmóddal, esetleg életmódváltással a kockázatok jelentősen csökkenthetők.

A megelőzés óriási fontosságát kutatások bizonyítják. Ezzel nem csak szeretteink élete lesz hosszabb és elégedettebb, de hatalmas összegeket is megspórolhatunk általa!  Ugyanis a betegség megelőzésre költött pénz sokszoros hasznot hoz. Emberek százai, ezrei kerülhetik el rendszeres mozgással, gyógytornával, masszázs-terápiával, tudatos étkezéssel a szervezet leromlását, később pedig a visszafordíthatatlan betegséget.

Célom mindenekelőtt az egészség megőrzése, így nagy hangsúlyt teszek a preventív kezelésre is. 
Az ősi Kínában az orvost azért fizették, hogy megtartsa az emberek egészségét. Ha valaki megbetegedett, az orvos nem kapott fizetséget. Még az is megtörtént, hogy ha a király betegedett meg, akkor az orvost lefejezték. Akkor még tudták az emberek, hogy mi az igazi feladata egy gyógyítónak: a betegség megelőzése, az egészség megőrzése.


Ezért Októberben minden 50 év feletti vendégemet teste – lelke frissen tartására invitálom kedvezményes ajánlatommal. 
Az általam kínált masszázs finom energiájával felfrissít, jó hatással van a csontokra, az izmokra, ízületekre. 
Az érintés önmagában is gyógyító erővel bír, ha pedig kellő tudatossággal és szakértelemmel párosul, akkor igazi megújulást nyújt, regeneráló, immunerősítő hatású orvosság. 

Ebben a hónapban az 50 év feletti korosztály képviselői
 8000 helyett 6000 Ft-ért vehetik igénybe.


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Te is ragyogsz tavasszal?

Ahogy a hétköznapi forgatagban, a zajos nagyvárosban rohanva intézed mindennapi teendőidet, van – e időd a legfontosabbra, aki nélkül nem lennél az, aki vagy?

Van-e időd, figyelmed Önmagadra?
Szóba állsz-e ezzel a kedves, csacsogó, álmodozó, néha csapongó, bátor és erős nővel, aki voltál, aki vagy? Vagy már rég bezártad őt abba a fekete dobozba, aminek a kulcsát messzire eldobtad?
Bár, hallod néha a gyenge és erőtlen kopogtatást, ahogy megpróbál néha levegőhöz jutni, de kiengednéd-e, hogy ránézz végre, és igazi kapcsolatba kerülj vele?
Milyen lenne, ha együtt, kéz a kézben vonulhatnátok innentől kezdve végig az életen, kedvesen és repkedőn, vagy éppen lázas indulatoktól fűtve, seprűnyélen?
Elbújtál magad elől, a világ elől, mert másvalaki által közölt ítélet szerint nem vagy elég szép, és soha nem is leszel?
Ezek után ítéleteket gyártottál önmagadról, és megállás nélkül igyekeztél mindezt be is bizonyítani?
Mondd, milyen hatással van mindez a jelenlegi életedre?
Ha változtatnál, tégy egy pró…

Laza, szabad, reménnyel teli, kreatív „én”

Laza, szabad, reménnyel teli, kreatív „én”. Te tudod, hogy mit jelent ez?


Megtörténik-e veled is, hogy amikor autót vezetsz, egy tegnapi beszélgetés rossz emlékeivel gyötröd magad? Vagy azon töprengsz, hogyan került el a pároddal a minden esti vitatkozást?  Esetleg a kihangosított mobiltelefonodon szörfözöl ismerőstől ismerősig és csak úgy árad belőled a panasz a különböző konfliktusaid, állapotaid, csalódásaid miatt?  Ha ez vagy valami hasonló történik, biztos lehetsz benne, hogy a lehető legtávolabb vagy a laza, szabad, reménnyel teli, kreatív énedtől. Velem is van néha így. 
Amint észreveszem, megállok, félrehúzódok az úton, kiszállok az autóból, vagy többnyire csak leengedem a kocsi ablakát.  Megállok, és figyelek. 
Azt nézegetem, hallgatom, hogy mennyi minden vesz engem körül. Először csak a mellettem elszáguldó többi autós kerül a figyelmem középpontjába. Majd felnézek az égre, és meglátom a felhőket, egy-egy elsuhanó madarat.  Aztán felbukkan az útszélén egy közeli, keresgélő madár, va…

Többet szeretnél tudni a shiatsuról? Ezt nézd!

Fáj a hátam! Rendbe tudod hozni?


Több kérdés érkezett Tőletek hozzám az elmúlt időben, a shiatsu hatékonyságát illetően. Akinek még egyáltalán nem volt része shiatsu kezelésben, és nagy szüksége volna rá, csak még hezitál, annak javaslom ezeket a bejegyzéseket elolvasásra.
Az  első:
Ha rendszeresen járok shiatsu kezelésre, rendbe hozható-e a hátam?
Először is ki kell zárnunk az olyan komolyabb problémákat, mint a gerincsérv, a csigolyák kopása, csontritkulás, Scheuermann-szindróma, scoliosis, (oldalirányú gerincferdülés). Ezek kezelésére, fájdalmainak enyhítésére később térünk vissza.
Általában a helytelen testtartás, vagy a sok ülés következtében alakul ki az a fájdalom, melyet hátfájásnak hívunk, és aminek nem áll komolyabb szervi baj a hátterében. Okozhatja túlsúly is, ami fokozottan igénybe veszi a gerincet és az izmokat.
A shiatsu nézőpontjából a Hólyag meridián és a Vékonybél meridián érintettek, az életenergia, Csí vagy ezeken a helyeken szorul leginkább támogatásra. Általában a …