Ugrás a fő tartalomra

Hogyan várjuk méltósággal az öregkort?

Idősen is fiatalon
Bölcs nagyapám még tudta a titkot, mikor az őszi kertben lassan botorkált a sárguló barackfák között, és egyesével vette szemügyre a sárguló, kopott barnává váló növényeit. Kezében állandóan ott volt valamilyen kerti szerszám, sajgó porcikái ellenére sem tudott megállni sohasem. Imádta a természetet, ahogyan minden évben koppanva földet érnek az őszi termések, majd a tél elmúltával újra illatos pompájában ragyog a tavasz. Idős korában is aktív volt, bár nem jár wellness kezelésekre. Az ő wellnesse a kertje volt, az a jó pár négyszögölnyi terület, amit minden évben, hősiesen gondozott. Ez volt az ő utolsó éveinek fitnesz-terme.

De mit tehet ma az az idős ember, aki a városban, kisvárosban él, és nincs már kert, a séták is unalmassá váltak egyedül? Hogyan frissülhetne teste, lelke?

Nem túl biztató a helyzet az egészség-tudatosság szempontjából hazánkban sem. A mozgásszegény életmód, a dohányzás, az egészségtelen táplálkozás egyre nagyobb mértékben rombol. Nagy a veszély, a halálozási arány nagyon magas, pedig megfelelő életmóddal, esetleg életmódváltással a kockázatok jelentősen csökkenthetők.

A megelőzés óriási fontosságát kutatások bizonyítják. Ezzel nem csak szeretteink élete lesz hosszabb és elégedettebb, de hatalmas összegeket is megspórolhatunk általa!  Ugyanis a betegség megelőzésre költött pénz sokszoros hasznot hoz. Emberek százai, ezrei kerülhetik el rendszeres mozgással, gyógytornával, masszázs-terápiával, tudatos étkezéssel a szervezet leromlását, később pedig a visszafordíthatatlan betegséget.

Célom mindenekelőtt az egészség megőrzése, így nagy hangsúlyt teszek a preventív kezelésre is. 
Az ősi Kínában az orvost azért fizették, hogy megtartsa az emberek egészségét. Ha valaki megbetegedett, az orvos nem kapott fizetséget. Még az is megtörtént, hogy ha a király betegedett meg, akkor az orvost lefejezték. Akkor még tudták az emberek, hogy mi az igazi feladata egy gyógyítónak: a betegség megelőzése, az egészség megőrzése.


Ezért Októberben minden 50 év feletti vendégemet teste – lelke frissen tartására invitálom kedvezményes ajánlatommal. 
Az általam kínált masszázs finom energiájával felfrissít, jó hatással van a csontokra, az izmokra, ízületekre. 
Az érintés önmagában is gyógyító erővel bír, ha pedig kellő tudatossággal és szakértelemmel párosul, akkor igazi megújulást nyújt, regeneráló, immunerősítő hatású orvosság. 

Ebben a hónapban az 50 év feletti korosztály képviselői
 8000 helyett 6000 Ft-ért vehetik igénybe.


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Hogyan töltsd fel a magnézium háztartásodat?

Ezt fogyaszd minden reggel, és újjászületsz Íme a mai reggelim: spenót, salátalevél, fél banán, fél alma
Vásároljunk a zöldségestől sötétzöld levélzöldségeket, minél sötétebb, annál jobb!
Magas magnéziumtartalmával hozzásegít a jobb emésztéshez, és a frissebb közérzetünk megtartásához, sejtjeink oxigén ellátását növeli!
Vághatunk bele uborkát, hagyma zöldjét, medvehagymát, spenótot, sóskát, salátát, rukkolát….. bármit, ami szép, élettel teli. 
Egy fél (na jó, negyed) citromot, egy kis aprított, nyers gyömbért is tehetsz hozzá, ha szereted. 
Citrom helyett tehetünk bele egy almát, banánt, vagy kiwit, ezektől édeskés lesz. 
Fokozatosan töltsük meg a turmixgép kancsóját, majd öntsük fel tisztított vízzel, és jó alaposan aprítsuk, turmixoljuk el.
Legyen belőle kb. 5-6 dl  folyadék. Ébredés után, éhgyomorra nemcsak a jobb emésztést segíti, hanem magnézium háztartásunkat is feltölti.
Nálam a reggel így indul: 

Egy evőkanálnyi útifűmaghéjat feloldok 3 dl vízben. Mivel nagyon hamar kocsonyás állagot…

Kertészkednék, de a fejfájásom nem engedi

Makacs fejfájás tavasszal
Szeretne megújulni, és fejfájás nélkül élni a tavasz erejével?

Magával ragadó, felejthetetlen élmények számomra a langyos tavaszi reggelek, amikor házunk teraszán állva gyönyörködöm a napfelkeltében. Körülnézve látom a természet megújulását, látom, ahogyan az élettelen fákba pezsgés, áramlás költözik, s a földből az ég felé törő erőteljes energiájukkal rügyeket fakasztanak. Csodálom ezt a megújuló, téli szürkeségét zöldre váltó kertet, a még törékeny, új hajtásokat, friss leveleket, puha fűszálakat. Ahogy a természetben, úgy az emberi életben is ez a megújulás ideje: a tavasz. Az új élet kezdete. Kibújunk nehéz kabátjainkból, ugyanakkor magunk mögött hagyjuk télen összegyűlt nehézségeinket. Megújulunk tavasz idején. Felfelé tekintünk, energiáinkat, erőinket kibontjuk, izmainkat új életre keltjük.
A Shiatsu tana szerint a tavasz a Fa elem képviselete alá tartozik, mely szerepet testünkben az izmok, és inak közvetítik. Maga az életteli mozgás is ezt jelképezi, ahog…

Te is ragyogsz tavasszal?

Ahogy a hétköznapi forgatagban, a zajos nagyvárosban rohanva intézed mindennapi teendőidet, van – e időd a legfontosabbra, aki nélkül nem lennél az, aki vagy?

Van-e időd, figyelmed Önmagadra?
Szóba állsz-e ezzel a kedves, csacsogó, álmodozó, néha csapongó, bátor és erős nővel, aki voltál, aki vagy? Vagy már rég bezártad őt abba a fekete dobozba, aminek a kulcsát messzire eldobtad?
Bár, hallod néha a gyenge és erőtlen kopogtatást, ahogy megpróbál néha levegőhöz jutni, de kiengednéd-e, hogy ránézz végre, és igazi kapcsolatba kerülj vele?
Milyen lenne, ha együtt, kéz a kézben vonulhatnátok innentől kezdve végig az életen, kedvesen és repkedőn, vagy éppen lázas indulatoktól fűtve, seprűnyélen?
Elbújtál magad elől, a világ elől, mert másvalaki által közölt ítélet szerint nem vagy elég szép, és soha nem is leszel?
Ezek után ítéleteket gyártottál önmagadról, és megállás nélkül igyekeztél mindezt be is bizonyítani?
Mondd, milyen hatással van mindez a jelenlegi életedre?
Ha változtatnál, tégy egy pró…