Ugrás a fő tartalomra

Hogyan várjuk méltósággal az öregkort?

Idősen is fiatalon
Bölcs nagyapám még tudta a titkot, mikor az őszi kertben lassan botorkált a sárguló barackfák között, és egyesével vette szemügyre a sárguló, kopott barnává váló növényeit. Kezében állandóan ott volt valamilyen kerti szerszám, sajgó porcikái ellenére sem tudott megállni sohasem. Imádta a természetet, ahogyan minden évben koppanva földet érnek az őszi termések, majd a tél elmúltával újra illatos pompájában ragyog a tavasz. Idős korában is aktív volt, bár nem jár wellness kezelésekre. Az ő wellnesse a kertje volt, az a jó pár négyszögölnyi terület, amit minden évben, hősiesen gondozott. Ez volt az ő utolsó éveinek fitnesz-terme.

De mit tehet ma az az idős ember, aki a városban, kisvárosban él, és nincs már kert, a séták is unalmassá váltak egyedül? Hogyan frissülhetne teste, lelke?

Nem túl biztató a helyzet az egészség-tudatosság szempontjából hazánkban sem. A mozgásszegény életmód, a dohányzás, az egészségtelen táplálkozás egyre nagyobb mértékben rombol. Nagy a veszély, a halálozási arány nagyon magas, pedig megfelelő életmóddal, esetleg életmódváltással a kockázatok jelentősen csökkenthetők.

A megelőzés óriási fontosságát kutatások bizonyítják. Ezzel nem csak szeretteink élete lesz hosszabb és elégedettebb, de hatalmas összegeket is megspórolhatunk általa!  Ugyanis a betegség megelőzésre költött pénz sokszoros hasznot hoz. Emberek százai, ezrei kerülhetik el rendszeres mozgással, gyógytornával, masszázs-terápiával, tudatos étkezéssel a szervezet leromlását, később pedig a visszafordíthatatlan betegséget.

Célom mindenekelőtt az egészség megőrzése, így nagy hangsúlyt teszek a preventív kezelésre is. 
Az ősi Kínában az orvost azért fizették, hogy megtartsa az emberek egészségét. Ha valaki megbetegedett, az orvos nem kapott fizetséget. Még az is megtörtént, hogy ha a király betegedett meg, akkor az orvost lefejezték. Akkor még tudták az emberek, hogy mi az igazi feladata egy gyógyítónak: a betegség megelőzése, az egészség megőrzése.


Ezért Októberben minden 50 év feletti vendégemet teste – lelke frissen tartására invitálom kedvezményes ajánlatommal. 
Az általam kínált masszázs finom energiájával felfrissít, jó hatással van a csontokra, az izmokra, ízületekre. 
Az érintés önmagában is gyógyító erővel bír, ha pedig kellő tudatossággal és szakértelemmel párosul, akkor igazi megújulást nyújt, regeneráló, immunerősítő hatású orvosság. 

Ebben a hónapban az 50 év feletti korosztály képviselői
 8000 helyett 6000 Ft-ért vehetik igénybe.


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Többet szeretnél tudni a shiatsuról? Ezt nézd!

Fáj a hátam! Rendbe tudod hozni?


Több kérdés érkezett Tőletek hozzám az elmúlt időben, a shiatsu hatékonyságát illetően. Akinek még egyáltalán nem volt része shiatsu kezelésben, és nagy szüksége volna rá, csak még hezitál, annak javaslom ezeket a bejegyzéseket elolvasásra.
Az  első:
Ha rendszeresen járok shiatsu kezelésre, rendbe hozható-e a hátam?
Először is ki kell zárnunk az olyan komolyabb problémákat, mint a gerincsérv, a csigolyák kopása, csontritkulás, Scheuermann-szindróma, scoliosis, (oldalirányú gerincferdülés). Ezek kezelésére, fájdalmainak enyhítésére később térünk vissza.
Általában a helytelen testtartás, vagy a sok ülés következtében alakul ki az a fájdalom, melyet hátfájásnak hívunk, és aminek nem áll komolyabb szervi baj a hátterében. Okozhatja túlsúly is, ami fokozottan igénybe veszi a gerincet és az izmokat.
A shiatsu nézőpontjából a Hólyag meridián és a Vékonybél meridián érintettek, az életenergia, Csí vagy ezeken a helyeken szorul leginkább támogatásra. Általában a …

Nyaki merevség, fájdalom? Recsegés, ropogás?

Recsegő nyakkal ébredsz minden nap?A nyak visszatükrözi a testünk egészségi állapotát.

Nemrégiben keresett meg egy fiatal hölgy, aki, munkájából adódóan naponta legalább 8 órát tölt el a monitor előtt. Szinte már állandósult helytelen, előregörnyedő testtartása, és fejének súlyát szinte kizárólag nyaki izmainak hátsó része tartotta. 
Ebben a kialakult rossz pozícióban a terhet viselő izmok állandó feszültségben vannak: ezért az itt lévő szövetek nem jutnak megfelelő mennyiségű tápanyaghoz,  valamint az itt futó meridiánok blokkolódnak, bennük az életenergia nem tud akadálytalanul tovább haladni.  Ez az ő esetében hatalmas recsegésekkel, kattogással, merevséggel járt, és persze nem kis fájdalommal. 
A nyak fájdalmainak hátterében gyakran az állandósult stresszes élethelyzet áll.  A pszichés feszültséggel együtt jár az izmok állandó feszessége. A folytonosan feszültségben tartott testrészek hamar fájdalmassá válnak, a csigolyák körüli izmok, inak, szalagok sérülése is fájdalommal jár.
Mi állha…

Laza, szabad, reménnyel teli, kreatív „én”

Laza, szabad, reménnyel teli, kreatív „én”. Te tudod, hogy mit jelent ez?


Megtörténik-e veled is, hogy amikor autót vezetsz, egy tegnapi beszélgetés rossz emlékeivel gyötröd magad? Vagy azon töprengsz, hogyan került el a pároddal a minden esti vitatkozást?  Esetleg a kihangosított mobiltelefonodon szörfözöl ismerőstől ismerősig és csak úgy árad belőled a panasz a különböző konfliktusaid, állapotaid, csalódásaid miatt?  Ha ez vagy valami hasonló történik, biztos lehetsz benne, hogy a lehető legtávolabb vagy a laza, szabad, reménnyel teli, kreatív énedtől. Velem is van néha így. 
Amint észreveszem, megállok, félrehúzódok az úton, kiszállok az autóból, vagy többnyire csak leengedem a kocsi ablakát.  Megállok, és figyelek. 
Azt nézegetem, hallgatom, hogy mennyi minden vesz engem körül. Először csak a mellettem elszáguldó többi autós kerül a figyelmem középpontjába. Majd felnézek az égre, és meglátom a felhőket, egy-egy elsuhanó madarat.  Aztán felbukkan az útszélén egy közeli, keresgélő madár, va…