Ugrás a fő tartalomra

Laza, szabad, reménnyel teli, kreatív „én”

Laza, szabad, reménnyel teli, kreatív „én”. Te tudod, hogy mit jelent ez?
Megtörténik-e veled is, hogy amikor autót vezetsz, egy tegnapi beszélgetés rossz emlékeivel gyötröd magad? Vagy azon töprengsz, hogyan került el a pároddal a minden esti vitatkozást? 
Esetleg a kihangosított mobiltelefonodon szörfözöl ismerőstől ismerősig és csak úgy árad belőled a panasz a különböző konfliktusaid, állapotaid, csalódásaid miatt? 
Ha ez vagy valami hasonló történik, biztos lehetsz benne, hogy a lehető legtávolabb vagy a laza, szabad, reménnyel teli, kreatív énedtől.
Velem is van néha így. 

Amint észreveszem, megállok, félrehúzódok az úton, kiszállok az autóból, vagy többnyire csak leengedem a kocsi ablakát. 
Megállok, és figyelek. 

Azt nézegetem, hallgatom, hogy mennyi minden vesz engem körül. Először csak a mellettem elszáguldó többi autós kerül a figyelmem középpontjába. Majd felnézek az égre, és meglátom a felhőket, egy-egy elsuhanó madarat. 
Aztán felbukkan az útszélén egy közeli, keresgélő madár, vagy egy macska. Nézem a mozgását, s ekkor felfigyelek a hangokra is. 
A szél hangjára, a madarak énekére, arra, ahogy a távolban elzakatol egy vonat, vagy megszólal egy harangszó. 

S egyszer csak azon kapom magam, hogy körülöttem minden él, s míg én egy tegnapi vagy holnapi aggodalommal gyötröm magam, mélyen belesüppedve a saját gondolataimba és érzéseimbe, körülöttem száz meg száz történés zajlik, állatok, emberek mozognak, gesztusokat tesznek, élik az életüket, és a természet, az emberi társadalom számtalan eseménye zajlik párhuzamosan.

Próbáld ki, nagyon-nagyon megnyugtató és felemelő élmény!

Ezután újra elindítom a kocsit, s érdekes módon már nem a rossz érzéseket, gondolatokat forgatom magamban, hanem… Hm. Az az igazság, hogy ilyenkor már nem forgatok magamban semmit. Nyugalom és derű van bennem, kapcsolatban vagyok megint azzal az énemmel, amelyik örül, hisz, remél, és jelen van.
Ha ilyenkor újra visszatérek a gondolataimhoz, azok már nem gyötrőek, nem zárnak be engem ismétlődő körökbe. A gondolatok ilyenkor nagyon egyszerű kérdések formájában érkeznek.

Mit tehetek azért, hogy jobb legyen? Hogyan lehetne másképp dönteni, úgy, hogy az eredmény örömteli legyen? Egyszóval derűs, áramló megoldó üzemmódba kerülök. A problémák feladatok lesznek, a kételyek nyitott és érdekes kérdések, a konfliktusok reményteli konszenzussal kecsegtetnek. Ebben a laza kérdező üzemmódban az ember lénye szabadon áramlik, a látókör szabaddá és szélessé válik, s az „én” biztonságosan egyensúlyoz a középpontban.

Amikor megismerkedtem az Access Bars módszerrel, végig a tanfolyam alatt újra és újra „Aha” élményem volt. Miért? 
Mert ez a csodálatos módszer a fejen lévő pontok érintésével pont a kérdező üzemmódra tanítja meg lényünket. A fejen lévő 32 reflexpont érintése a görcsök, rögzült hiedelmeket, tudattalan gondolat-csapdákat és az ítélkező üzemmódot törli, és arra hangolja lényünket, hogy laza és szabad legyen, kreatív, kérdező és megoldás centrikus. Az Access Bars módszer a mai nyüzsgő, stresszes, túlterhelt élet gyengéd kulcsát adja a kezünkbe: a középpontban egyensúlyozó, derűs, hittel teli, kreatív „én”-t.

Legyen számotokra szép, derűs és reménnyel teli ez az év, és annak minden pillanata!

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Te is ragyogsz tavasszal?

Ahogy a hétköznapi forgatagban, a zajos nagyvárosban rohanva intézed mindennapi teendőidet, van – e időd a legfontosabbra, aki nélkül nem lennél az, aki vagy?

Van-e időd, figyelmed Önmagadra?
Szóba állsz-e ezzel a kedves, csacsogó, álmodozó, néha csapongó, bátor és erős nővel, aki voltál, aki vagy? Vagy már rég bezártad őt abba a fekete dobozba, aminek a kulcsát messzire eldobtad?
Bár, hallod néha a gyenge és erőtlen kopogtatást, ahogy megpróbál néha levegőhöz jutni, de kiengednéd-e, hogy ránézz végre, és igazi kapcsolatba kerülj vele?
Milyen lenne, ha együtt, kéz a kézben vonulhatnátok innentől kezdve végig az életen, kedvesen és repkedőn, vagy éppen lázas indulatoktól fűtve, seprűnyélen?
Elbújtál magad elől, a világ elől, mert másvalaki által közölt ítélet szerint nem vagy elég szép, és soha nem is leszel?
Ezek után ítéleteket gyártottál önmagadról, és megállás nélkül igyekeztél mindezt be is bizonyítani?
Mondd, milyen hatással van mindez a jelenlegi életedre?
Ha változtatnál, tégy egy pró…

Többet szeretnél tudni a shiatsuról? Ezt nézd!

Fáj a hátam! Rendbe tudod hozni?


Több kérdés érkezett Tőletek hozzám az elmúlt időben, a shiatsu hatékonyságát illetően. Akinek még egyáltalán nem volt része shiatsu kezelésben, és nagy szüksége volna rá, csak még hezitál, annak javaslom ezeket a bejegyzéseket elolvasásra.
Az  első:
Ha rendszeresen járok shiatsu kezelésre, rendbe hozható-e a hátam?
Először is ki kell zárnunk az olyan komolyabb problémákat, mint a gerincsérv, a csigolyák kopása, csontritkulás, Scheuermann-szindróma, scoliosis, (oldalirányú gerincferdülés). Ezek kezelésére, fájdalmainak enyhítésére később térünk vissza.
Általában a helytelen testtartás, vagy a sok ülés következtében alakul ki az a fájdalom, melyet hátfájásnak hívunk, és aminek nem áll komolyabb szervi baj a hátterében. Okozhatja túlsúly is, ami fokozottan igénybe veszi a gerincet és az izmokat.
A shiatsu nézőpontjából a Hólyag meridián és a Vékonybél meridián érintettek, az életenergia, Csí vagy ezeken a helyeken szorul leginkább támogatásra. Általában a …