Ugrás a fő tartalomra

Bejegyzések

Bejegyzések megjelenítése ebből a hónapból: április 10, 2016

Hogyan töltsd fel a magnézium háztartásodat?

Ezt fogyaszd minden reggel, és újjászületsz Íme a mai reggelim: spenót, salátalevél, fél banán, fél alma
Vásároljunk a zöldségestől sötétzöld levélzöldségeket, minél sötétebb, annál jobb!
Magas magnéziumtartalmával hozzásegít a jobb emésztéshez, és a frissebb közérzetünk megtartásához, sejtjeink oxigén ellátását növeli!
Vághatunk bele uborkát, hagyma zöldjét, medvehagymát, spenótot, sóskát, salátát, rukkolát….. bármit, ami szép, élettel teli. 
Egy fél (na jó, negyed) citromot, egy kis aprított, nyers gyömbért is tehetsz hozzá, ha szereted. 
Citrom helyett tehetünk bele egy almát, banánt, vagy kiwit, ezektől édeskés lesz. 
Fokozatosan töltsük meg a turmixgép kancsóját, majd öntsük fel tisztított vízzel, és jó alaposan aprítsuk, turmixoljuk el.
Legyen belőle kb. 5-6 dl  folyadék. Ébredés után, éhgyomorra nemcsak a jobb emésztést segíti, hanem magnézium háztartásunkat is feltölti.
Nálam a reggel így indul: 

Egy evőkanálnyi útifűmaghéjat feloldok 3 dl vízben. Mivel nagyon hamar kocsonyás állagot…

Soha többé lumbágó!

A lumbágó lelki okairólÍgéretemhez híven álljon itt pár sor a lumbágó lelki okairól. Nem mindig kellemes az ilyen szembesülés, sokszor látjuk az igazságot –saját testünk jelzéseit, fájdalmát- tükör által homályosan. Hiszen a test jelez. Minden, amit a test által megtapasztalunk, az a lélek jelzése, üzenete. Ez az egy módja van az üzenetküldésnek, lelkünket ez az üzenőfelülete, itt (a testen keresztül) tud kapcsolatba lépni a tudatosságunkal, így tud kommunikálni, üzenni, hogy vegyél már észre! Fordulj  már felém! Állj már meg, mert beleszakadok! Veszed-e a jelzéseket? Figyelsz rájuk?
Minden egyes testtájék különböző jelentéssel bír. Mást jelez a fej fájdalma, mást a hát, a nyak, derék, lábak… Más a tartalmuk, más a jelentésük.
Állj most meg egy pillanatra, és hunyd be a szemed! Ahogy ülsz, és olvasod e sorokat, menjél a figyelmeddel a derekadhoz. Öleld át, fond köré képzeletbeli karjaidat, érezd, hogy ölelésed lágy, kellemesen meleg, cseppet sem tolakodó. Figyeld, melyik pont kívánja le…