Ugrás a fő tartalomra

Bejegyzések

Bejegyzések megjelenítése ebből a hónapból: május 1, 2016

Te is ismersz valakit, aki derékfájással küzd?

Melyik meridián felelős a derékfájásért?

A Hólyag meridián kezelése a háton. Az ágyéki szakasz lazítása, és a pontok kezelése nagymértékben hozzájárul a fájdalom  enyhüléséhez.
Fontos szerepet töltenek be a Shiatsuban a meridiánok, melyek behálózzák az egész testet. Összetettségéből adódóan, mint természetes gyógymód minden más eljárásnál alkalmasabb a fájdalomcsillapításra, közérzet javítóként, általános nyugtatóként szolgál, alkalmas a megelőző gondoskodásra, jó közérzetünk fokozására, végeredményben a testi-lelki összhang megteremtésére.
Tudod-e vajon, mely szerveid kívánják a támogatást, miket lenne jó támogatásban részesíteni? Történt már veled, hogy hirtelen elfáradtál a nap egy bizonyos szakaszában, s ez nap, mint nap megismétlődik? Ha délután 3 óra körül jön el a lesújtó fáradtság, akkor bizonyosan tudhatod, hogy benned a Víz-elem szorul támogatásra. A Víz-elemhez tartozik a Hólyag és a Vese meridián.  

Ez a leghosszabb meridiánunk, a  gerincoszlop vonala mentén halad végig mindkét ol…

Lumbágó, derékfájás kezelése

Van itt olyan, akinek fáj még a dereka?Esetenként a nagyfokú deréktáji fájdalom mozgásképtelenné teheti az embert, felegyenesedni is képtelen. Olyan jó érzés, hogy számos embernek már segített a Shiatsu terápia!

Ezt a hirtelen fellépő deréktáji vagy keresztcsonti fájdalmat többféleképpen is kezelhetjük, de mivel a Shiatsu több technikát is magába foglal, több oldalról közelít a problémához, így ezt első helyen javaslom.  A kezelés során lazítom a fájdalom által görcsössé vált izomzatot, utána pedig a fasciákat (izompólyákat) és a hozzá kapcsolódó akupresszúráspontokat is kezelem, ebben rejlik a Shiatsu különlegessége, mivel a mélyebb és finomabb rétegek közé is eljuthatunk általa. Manuálisan nyújtom a gerincet, és kimozgatásokkal is segítem a vendégemet a lazulásban.
Az okokról már régebben írtam, jellemző a hirtelen jelentkező fájdalom, nehéz tárgy felemelésekor. Ne feledkezzünk meg azonban idős embereknél a gerinc kopásáról sem, sok ok vezet idáig: Ezek lehetnek a lumbágó okai és tartsu…