Ugrás a fő tartalomra

Kertészkednék, de a fejfájásom nem engedi

Makacs fejfájás tavasszal


Szeretne megújulni, és fejfájás nélkül élni a tavasz erejével? Magával ragadó, felejthetetlen élmények számomra a langyos tavaszi reggelek, amikor házunk teraszán állva gyönyörködöm a napfelkeltében. Körülnézve látom a természet megújulását, látom, ahogyan az élettelen fákba pezsgés, áramlás költözik, s a földből az ég felé törő erőteljes energiájukkal rügyeket fakasztanak. Csodálom ezt a megújuló, téli szürkeségét zöldre váltó kertet, a még törékeny, új hajtásokat, friss leveleket, puha fűszálakat.
Ahogy a természetben, úgy az emberi életben is ez a megújulás ideje: a tavasz. Az új élet kezdete.
Kibújunk nehéz kabátjainkból, ugyanakkor magunk mögött hagyjuk télen összegyűlt nehézségeinket. Megújulunk tavasz idején. Felfelé tekintünk, energiáinkat, erőinket kibontjuk, izmainkat új életre keltjük.

A Shiatsu tana szerint a tavasz a Fa elem képviselete alá tartozik, mely szerepet testünkben az izmok, és inak közvetítik. Maga az életteli mozgás is ezt jelképezi, ahogyan az örökmozgó, szeles gyermek, és maga a gyermekkor is.

A szél a tavaszhoz tartozik, ami meleggel is társulhat. Szeles időben a test energia egyensúlya is felborulhat és fejfájás léphet fel. 
Az ilyen állapot ellen sokat tehet a szintén a Fa elem uralma alá tartozó egészséges máj. 
A máj méregtelenít, a vért megtisztítva küldi tovább az izmokba, inakba, az agyba. Szabályozza az epe kiválasztást. Egyúttal biztosítja az energia szabad áramlását a testben, a kreativitásunk ereje is itt van.

Ha a májunk működése harmonikus, akkor a kiegyenlítő szerepének köszönhetően világunk is kiegyensúlyozott lesz, terveinket kitartó türelemmel meg is tudjuk valósítani, kreatív energiáinkat jól tudjuk működtetni.

Diszharmonikus működés esetén harag és elégedetlenség uralkodik el rajtunk, indokolatlanul dühbe jövünk, szélsőséges esetben ez lesz életünk egyik alapeleme, melynek túlzott ereje energiáinkat szétszórja. 
A düh, a méreg miatt a máj nem képes jól végezni méregtelenítő feladatát. 
Egyes esetekben még látásunk is romolhat, szemünk megfájdulhat, könnybe lábad, mikor nem látunk a dühtől.

Milyen tüneteim lehetnek akkor, ha májam energetikai egyensúlya felborult?
  • -         Hátfájás jelentkezhet, jellemzően a test jobb oldalán akkor, amikor az agressziómat nem tudom felszínre engedni. Jelentkezhet ez akkor is, hogyha terveimet nem tudom elképzeléseim szerint megvalósítani.
  • -         Merev, görcsös izomzat, jobb oldali feszültség.
  • -         Nagymértékben könnyező szemek, könnyfolyás.
  • -         Migrén, szem mögötti fejfájás.
  • -         Menstruációs zavarok.
  • -         Autoimmun betegség.
                            Shiatsuval az egészséges máj működésért

A Shiatsu kezelés nagymértékben hozzájárul a test energetikai kiegyensúlyozásához. A legtöbb ember nagyon jól reagál az érintésre, tünetei pár kezelés után javulást mutatnak, bizonyos esetekben megszűnnek. Hogyha készen állunk ránézni problémáinkra, akkor a testbe zárt fájdalom hamar kioldódhat. 

A Shiatsu kezelés során az ember egésze van fókuszban. Minden kezelés egyedi és személyre szabott.

Minden kezelés egyedi, személyre szabott

Szívesen választanád a shiatsut a tavaszi megújuláshoz? Ha igen, keress bizalommal.
Merülj bele Te is a tavasz virágzó varázsába!

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Hogyan töltsd fel a magnézium háztartásodat?

Ezt fogyaszd minden reggel, és újjászületsz Íme a mai reggelim: spenót, salátalevél, fél banán, fél alma
Vásároljunk a zöldségestől sötétzöld levélzöldségeket, minél sötétebb, annál jobb!
Magas magnéziumtartalmával hozzásegít a jobb emésztéshez, és a frissebb közérzetünk megtartásához, sejtjeink oxigén ellátását növeli!
Vághatunk bele uborkát, hagyma zöldjét, medvehagymát, spenótot, sóskát, salátát, rukkolát….. bármit, ami szép, élettel teli. 
Egy fél (na jó, negyed) citromot, egy kis aprított, nyers gyömbért is tehetsz hozzá, ha szereted. 
Citrom helyett tehetünk bele egy almát, banánt, vagy kiwit, ezektől édeskés lesz. 
Fokozatosan töltsük meg a turmixgép kancsóját, majd öntsük fel tisztított vízzel, és jó alaposan aprítsuk, turmixoljuk el.
Legyen belőle kb. 5-6 dl  folyadék. Ébredés után, éhgyomorra nemcsak a jobb emésztést segíti, hanem magnézium háztartásunkat is feltölti.
Nálam a reggel így indul: 

Egy evőkanálnyi útifűmaghéjat feloldok 3 dl vízben. Mivel nagyon hamar kocsonyás állagot…

Te is ragyogsz tavasszal?

Ahogy a hétköznapi forgatagban, a zajos nagyvárosban rohanva intézed mindennapi teendőidet, van – e időd a legfontosabbra, aki nélkül nem lennél az, aki vagy?

Van-e időd, figyelmed Önmagadra?
Szóba állsz-e ezzel a kedves, csacsogó, álmodozó, néha csapongó, bátor és erős nővel, aki voltál, aki vagy? Vagy már rég bezártad őt abba a fekete dobozba, aminek a kulcsát messzire eldobtad?
Bár, hallod néha a gyenge és erőtlen kopogtatást, ahogy megpróbál néha levegőhöz jutni, de kiengednéd-e, hogy ránézz végre, és igazi kapcsolatba kerülj vele?
Milyen lenne, ha együtt, kéz a kézben vonulhatnátok innentől kezdve végig az életen, kedvesen és repkedőn, vagy éppen lázas indulatoktól fűtve, seprűnyélen?
Elbújtál magad elől, a világ elől, mert másvalaki által közölt ítélet szerint nem vagy elég szép, és soha nem is leszel?
Ezek után ítéleteket gyártottál önmagadról, és megállás nélkül igyekeztél mindezt be is bizonyítani?
Mondd, milyen hatással van mindez a jelenlegi életedre?
Ha változtatnál, tégy egy pró…